Все повече преоткриваме не само предимствата, но и вкуса на

...
Все повече преоткриваме не само предимствата, но и вкуса на
Коментари Харесай

3 от най-любимите ни street food места в сърцето на София

Все повече преоткриваме освен преимуществата, само че и усета на по този начин наречената „ улична храна “ и се веселя, че в София от ден на ден се появяват места, които освен способстват за артистичната атмосфера на града, само че и ни дават опция за същинско гурме прекарване.

Точно като бургерите и картофките на Street Chefs . Минавайки по ул. „ Алабин “, няма по какъв начин да не сте забелязали, че неотдавна на номер 39 е акостирала тяхната каравана, от която се носи познатия мирис на прясно приготвените им street food ястия. Романтичните лампички, графитите и цветният жълт бус способстват този дребен оазис в сърцето на града да се трансформира в съвършения instagrammable спот. Малко калоричен, само че пък толкоз апетитен.
 София осъмна с блокади, напрежение и ужас 18 май 2022 | София осъмна с блокади и напрежение по основни кръстовища в натоварения утринен пиков час. Изнервени жители...


Съвсем неотдавна открих още едно ужасно място, което са намира наоколо до Народния спектакъл. Mangi & Piangi придвижва изкуството на италианската улична храна в София с невероятните чабата сандвичи, сочните пиадини и вкусните картофки. Да, сандвичите са страхотни, без значение дали ще изберете вегетариански или с разнообразни италиански салами, които наложително се комбинират с бира или вино. Мястото, на което е ситуирана тяхната каравана е толкоз цветно и артистично, че няма по какъв начин да не се изкушите да си извършите най-малко няколко фотоси за Инстаграм.



Продължаваме с италианската тематика, тъй като третото място ни води на площад Гарибалди, където се намира една от локациите на италианското бистро Bricole . От него постоянно се блазня да си взема парче преди малко изпечена пица, само че не пропущам да се поглезя и с десерт. Просто тъй като тяхното джелато е занаятчийско, натурално и приготвено на място. Винаги съчетавам най-малко два усета от него, а на край не си потеглям и без ароматното им италианско еспресо. Защото даже и през есента можем да си доставим това чувство за dolce vita, които ни носи равнодушие, наслада и удоволствието да се любуваме на храната още по-пълноценно.



Аутфит:, и Nike от, панталон, блуза и шапка списък на стилиста

С поддръжката на

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР