Все повече пътни инциденти заради здравословното състояние на шофьорите. Лекарите

...
Все повече пътни инциденти заради здравословното състояние на шофьорите. Лекарите
Коментари Харесай

Как да пътуваме безопасно в жегата, ако имаме здравословен проблем?

Все повече пътни произшествия поради здравословното положение на водачите. Лекарите предизвестяват, че хората, изключително тези с хронични болести и професионалните водачи, би трябвало да наблюдават здравето си.

Проф. Арман Постаджиян, началник на Българската лига по хипертония разяснява в ефира на Българска национална телевизия, че мъчно може да се изведе статистика на пътните произшествия в резултат на влошено здравословно положение.

" Шофьорът е този, който управлява нещата и от неговата реакция зависи сигурността на останалите хора на пътя. През лятото обаче имаме засилен трафик по пътищата, поради които и дребни неща биха имали неподходящ резултат ", съобщи професорът.

При случай на несъответстващ водач на пътя би трябвало да имаме поради, че повода не постоянно е алкохол или опиати. При сходни случаи останалите водачи могат да се опитат да привлекат вниманието му - посредством присветване на фаровете или равнене на автомобила.

Изключително значимо в такива обстановки е да се потърси спешна помощ.

" Ти би трябвало да си участник в придвижването, когато имаш надзор върху дейностите си. Когато обаче усетиш, че не си задоволително добре или смяташ, че си хипертоник, има игра на кръвното налягане и не можеш да продължиш, би трябвало да отбиеш от пътя ", уточни проф. Постаджиян.

При дълги пътувания в жегите е значимо да отделим известно време за отмора. Не би трябвало да се прекалява и с кофеиновите питиета:

" Според актуалните кардиологични концепции четири кафета са окей, само че не би следвало да слагаме акцента върху това. Спирането е доста по-добър метод да контролираш умората си, а в случай че има опция, да дадеш на различен човек да кара. Кофеиновите питиета подвигат кръвното, от време на време обаче посредством резултата на по-топлата напитка биха могли да доведат и до разхлаждане и намаляване на кръвното ", добави професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР