Все повече и повече се спекулира за вероятните купувачи на

...
Все повече и повече се спекулира за вероятните купувачи на
Коментари Харесай

Готви ли се грандиозна сделка за Ливърпул от Дубай?

Все повече и повече се спекулира за евентуалните купувачи на британския гранд Ливърпул. В началото на тази седмица притежателите на „ алените “ от Fenway Sports Group (FSG) оповестиха, че да подготвени да договарят за продажбата на мърсисайдци.

Сега източници в Близкия изток, представени от „ The Mirror “, настояват, че вложители от Дубай обмислят закупуването на Ливърпул за сумата от 5 милиарда $ (4,3 милиарда английски лири). FSG са подготвени да се разделят с Ливърпул след 12 години на „ Анфийлд “, като даже към този момент са наели мултинационалните капиталови банки и компании за финансови услуги „ Goldman Sachs “ и „ Morgan Stanley “ да подкрепят процеса.

През месец май тази година „ Forbes “ оцени Ливърпул на към 4,45 милиарда $ или 3,89 милиарда лири, което е близо 12 пъти повече от сумата, която FSG заплати през 2010-а година. Перспективата вложители от Близкия изток да купят тима от „ Анфийлд “ наподобява една от най-вероятните варианти заради сериозните финансови средства, с които страните от Персийския залив разполагат.

Във вторник „ Arabian Business “ заяви, че Dubai International Capital (DIC) се интересува съществено от опцията да купи Ливърпул. Интересното е, че това няма да е първият път, в който DIC се пробва да поеме мърсисайдци. Те към този момент се провалиха с оферта от 360 милиона $ през 2007-а година.

Самир Ал Ансари, който е ръководителят на държавния капиталов фонд на Дубай, разкри за офертата в интервю за „ Arabian Business “ през 2014-а година, като удостовери, че е и почитател на Ливърпул.

„ Ние щяхме да бъдем първите, които щяха да създадат сходна договорка в този район. Веднага откакто те (Ливърпул) завоюваха Шампионската лига през 2005-а година, ние се заехме съществено с инспекция през 2006-а година и съвсем подписахме съглашението през януари 2007-а година. Това, което ни забави, е фактът, че Самир е почитател на Ливърпул през целия си живот, в това число Негово Височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. Така че направихме три пъти по-голяма сума от тази на надлежната инспекция, защото трябваше да потвърдим, че сме съществени в желанията си ”, съобщи Ал Ансари.

Вместо това, Ливърпул беше платен от Том Хикс и Джордж Джилет, които натрупаха големи задължения преди FSG да поеме клуба през 2010-а година. Сега DIC имат сериозен късмет, от втория опит, да закупят Ливърпул и да се превърнат в един от редицата притежатели на европейски гранд от Близкия изток.

Нюкасъл беше закупен от Публичен капиталов фонд от Саудитска Арабия предходната година, а Манчестър Сити е благосъстоятелност на основаната в Абу Даби „ Сити Футбол Груп “ от 2008-а година. Френският първенец Пари Сен Жермен пък беше закупен от „ Катар Спортс Инвестмънтс “ през 2011-а година.

Investors in Dubai could be eyeing a purchase for Liverpool FC. The Middle East is already home to several football club owners. Learn more:
— ArabianBusiness.com (@ArabianBusiness)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР