Все повече хора страдат от сърдечно-съдови заболявания в днешно време.

...
Все повече хора страдат от сърдечно-съдови заболявания в днешно време.
Коментари Харесай

Природна помощ за сърцето

Все повече хора страдат от сърдечно-съдови болести в днешно време. Работата на сърцето се въздейства от ритъма на живот, храненето, наследствеността и доста други фактори. Понякога е задоволително да започнете да водите здравословен метод на живот и положението на кръвоносните съдове се усъвършенства, а сърцето стартира да работи като часовник. Но най-често това не е задоволително, написа actualno.com.

Разбира се, лекарят би трябвало да взема решение проблеми със сърдечно-съдовата система, тъй че в случай че зародят тревожни признаци, би трябвало да се свържете с експерт. Как можете да подпомогнете работата на сърцето с естествени средства и какви билки способстват за вярното действие на кръвоносните съдове? Как се демонстрират проблемите със сърцето и кръвоносните съдове?

Хората постоянно не виждат първите признаци, които демонстрират проблеми със сърдечно-съдовата система. Ето признаци, на които би трябвало да обърнете внимание незабавно щом се появят:

· нарушавания на сърдечния темп (сърдечният темп е прекомерно бърз или със заледяване е причина неотложно да се консултирате с лекар);

· чувство за липса на въздух;

·повишена телесна температура, която е съпроводена от световъртеж;

·силна уязвимост в крайниците;

·обща слабост;

·колебания в равнищата на кръвното налягане.

Какви билки са потребни за сърцето и кръвоносните съдове?

При характерни проблеми би трябвало да се употребяват разнообразни билки. Няма универсално растение, което да реши всички проблеми. Ето за какво е по-добре да знаете кои лечебни билки би трябвало да употребявате в дадена обстановка.

Ако сърцето не може да се оправи с натоварването и изпомпва по-малко кръв, в сравнение с тялото се нуждае, човек може да изпита зной, кашлица и обезцветяване на кожата. Сърдечната непълнота изисква медикаментозна промяна. Насочено е към възстановяване на биохимичните процеси в сърдечния мускул, а при оток - към намаляването им. Въпреки това, има някои билки, които, когато се употребяват в хомеопатичните медикаменти, могат да имат позитивен резултат върху процеса на поправяне на сърдечната непълнота.

Пролетен горицвет (Адонис) е един от най-популярните съставни елементи на хомеопатичните медикаменти за сърцето, защото има седативен резултат, има антиаритмични свойства и е в положение да усили ударния размер.

Появата на кръвни съсиреци е различен сърдечно-съдов проблем, за който човек би трябвало да внимава. Кръвните съсиреци, които могат да се образуват в съдовете, доста попречват или даже стопират кръвообращението. Това събитие предизвиква инсулти, инфаркти на миокарда и даже некроза на човешка тъкан.

За да предотвратите образуването на кръвни съсиреци, можете да употребявате билки, които имат антикоагулантен резултат, т.е. разтварят кръвни съсиреци. Те включват арника. Благодарение на включеното в състава му интензивно вещество арницин, арниката е способна да разрежда кръвта и да уголемява коронарните съдове.

Ментата може да разшири кръвоносните съдове и да има спазмолитичен резултат. Смята се също, че потреблението й може да контролира равнищата на холестерола, тъй че се предлага да се употребява при приготвянето на разнообразни ястия и питиета. Ментата се употребява и при стомашни проблеми, това растение е едно от най-популярните в хомеопатията.

Хвойната постоянно се включва в хомеопатичните медикаменти за сърдечни болести. Всичко това с помощта на неговите диуретични и холеретични качества. Счита се за изключително потребна при отоци от сърдечен генезис.

Препоръчително е преди да започнете да употребявате билките да се консултирате с доктор!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР