Все повече хора, се стремят към здравословен начин на хранене,

...
Все повече хора, се стремят към здравословен начин на хранене,
Коментари Харесай

Здравословни храни, които си струва да консумирате редовно

Все повече хора, се стремят към здравословен метод на хранене, те деликатно сортират продуктите, които употребяват, и мощно се интересуват от потребните им свойства.

Здравословното хранене единствено по себе си значи банкет на храни от разнообразни групи, които доставят на тялото ни нужните хранителни субстанции, витамини и минерали, зареждат ни с сила, тонус и положително въодушевление и несъмнено ни оказват помощ да поддържаме здравето и фигурата си.

Днес ще обърнем внимание на 5 здравословни хранителни артикули, които си заслужава да включите в ежедневното си меню.

Спанак

Свежият пролетен зарзават неслучайно се слави като една от най-полезните храни. Той е скъп източник на желязо, витамини А и С, калий, калций, минерални соли и протеини. Всички тези хранителни субстанции укрепват организма, заздравяват костите, усъвършенстват кръвообращението и намаляват кръвното налягане. Освен това оказват помощ при простуда и грип и са потребни за кожата и очите.

Домати

 Яжте домати постоянно за здраве

Вкусни и здравословни доматите ни доставят положително количество калий. Те имат мощни антиоксидантни свойства с помощта на витамините А, Е и С, съдържащи се в тях, както и четирите съществени каротеноида - алфа и бета каротен, лутеин и ликопен, които носят невероятни изгоди за организма. Доматите се грижат за сърцето, храносмилането и мускулите и понижават риска от някои типове рак.

Чесън

Някои хора го обожават, други го ненавиждат поради характерния аромат, който чесънът има и оставя след неговата консумация. Независимо от кой вид хора сте, едно е несъмнено - чесънът е извънредно здравословен и заслужава почетно място във вашето здравословно меню. Той има мощни антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни свойства, които подтикват имунната система и подкрепят битката с разнообразни вируси и инфекции.

Риба и морски блага

 Консумирайте постоянно морски блага

Рибата и разнообразните морски блага изобилстват на хранителни субстанции и минерали. Те са богати на витамин D, фосфор, калций, селен, цинк, мед и протеини. Всички изброени подхранват организма и усъвършенстват здравето на сърцето. Морската храна е скъп източник и на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са потребни за предварителната защита на Алцхаймер. Не на последно място по значимост, в съвсем всички морски жители участват йод и желязо, които поддържат ендокринната система и оказват помощ при проблеми с щитовидната жлеза.

5. Черен шоколад

Основната съставна част на черния шоколад е високото наличие на какао, което има безапелационни здравословни качества. То е превъзходен източник на протеини, незаменими мастни киселини, калций, магнезий, сяра, каротин, тиамин, рибофлавин, флавоноиди и мощни антиоксиданти. Какаото намалява неприятния холестерол и кръвното налягане, усъвършенства здравето на сърдечно-съдовата система и понижава риска от рак. В кафявия прахуляк се съдържат потребни теостероли, които в човешкия организъм се трансформират в скъпия витамин Q, извънредно потребен при лекуването на редица съществени болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР