Все повече хора се стремят да се хранят здравословно и

...
Все повече хора се стремят да се хранят здравословно и
Коментари Харесай

Учените разкриха шокиращо гнусни неща за уж здравословните сандвичи в McDonalds и Subway

Все повече хора се стремят да се хранят здравословно и да заобикалят явно нездравословните, очевадно изкуствените, „ пластмасови “ хамбургери, захаросани понички и препържени пилешки крилца. Но да откажеш бързата храна изцяло е мъчно, написа obekti.bg, базирайки се на Live Science.
Особено сандвичи, които се популяризират като здравословни, наподобяват свежи – и въпреки всичко са неустоимо вкусни. По оня прочут метод, по който бързите храни са вкусни. Всичко това е прекомерно хубаво, с цел да е истина – и не е.

Изследване на учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, Съединени американски щати, демонстрира, че тинейджърите, които се хранят в Subway, употребяват на практика същото количество калории като тези, които ядат в McDonalds.

И това е забавно: Тези няколко плода ще ви оказват помощ да преборите запека вечно - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Особено забавно е, че равнището на натрий в продуктите на двете вериги е съвсем еднообразно. Продуктите на Subway съдържат приблизително 2,149 мг натрий, до момента в който тези на McDonalds имат 1,829 мг. Преглеждайки хранителния профил на сандвичите на Subway, учените откриват, че те са малко по-здравословни от тези на McDonalds, само че все пак храната съдържа три пъти по-голямо количество сол, в сравнение с се предлага от американския Институт по медицина.

Много консуматори са уверени, че продуктите във вериги като Subway са здравословни, разясняват учените. В реалност, в менюто на Subway са открити единствено един-два в действителност хранителни продукта. Когато гарнирате сандвича си с алено месо, бекон и три типа сирене, здравословните варианти в действителност не са доста, споделят диетолозите от Университета на Калифорния в Лос Анджелис. Тяхното проучване демонстрира, че през последните 14 години в подобрението в менютата на веригите да бързо хранене е минимално. Средната стойност на питателните свойства на техните артикули през 1997 година е била 45 пункта, а през 2012 година е 48 пункта.

Изводът е, че не би трябвало сляпо да имаме вяра на всички варианти в менютата, които настояват, че са здравословни. Колкото и да ни се желае да беше по този начин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР