Все повече американци, които живеят под наем, смятат, че нямат

...
Все повече американци, които живеят под наем, смятат, че нямат
Коментари Харесай

За все повече американци купуването на дом е мисия невъзможна

Все повече американци, които живеят чартърен, считат, че нямат никакъв късмет в миналото да закупят личен дом, демонстрира ново проучване, представено от The Wall Street Journal.

Само 24 % от запитаните споделят, че е " доста евентуално " в миналото да имат свое жилище, 11 процентни пункта по-малко по отношение на резултатите от същото проучване на Freddie Mac, извършено преди четири години.

82 % от тях споделят, че животът чартърен е по-достъпен, в сравнение с закупуването на жилище, 15 процентни пункта повече по отношение на февруари 2018 година.

Междувременно повишението на наемите също основава усложнения. От живеещите чартърен, които са се преместили през последните две години, 44 % са го създали, тъй като не са можели да си разрешат да заплащат наема на предходното място.

" Твърдението, че има рецесия за налични жилища, не е ново ", споделя новият основен изпълнителен шеф на Freddie Mac Дейвид Брикман. Кризата ескалира през интервала на последното икономическо възобновяване, частично тъй като предлагането не може да настиен търсенето. Цените на жилищата и наемите се усилват по-бързо, в сравнение с инфлацията и заплатите.

Според Freddie Mac най-голямото усложнение пред живеещите чартърен е невъзможността им да съберат задоволително средства за първична вноска и други разноски около приключването на договорката. 80% от милениалите и Gen X - родени сред 1965 и 1980 - и 71% от бейби бумърите се оплакват от това.

Студенските заеми затрудняват задачата изключително доста за милениалите. 51% от тези сред 23 и 29 година споделят, че биха създали различен избор, в случай че не трябваше да изплащат този дълг. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР