Все по-заплетен става казусът около отделянето на град Обзор и

...
Все по-заплетен става казусът около отделянето на град Обзор и
Коментари Харесай

Все по-заплетен става казусът около отделянето на град Обзор и още 6 села от община Несебър

Все по-заплетен става въпросът към отделянето на град Обзор и още 6 села от община Несебър. Инициатива, която стартира от локален референдум,  извършен през месец февруари. Срещу решението на Министерски съвет за основаването на нова община се разпалиха 4 от селата дали своят вот на референдума. Така се стигна до акт на Общинския съвет в Несебър, който насрочи за 4-ти юли провежданто на контрареферендум. На него 220 поданици на селата Баня, Емона, Паницово и Козцница би трябвало да гласоподават „ за “ оставането им в община Несебър.

„ До тук се стигна след решение на някогашния към този момент министър председател Бойко Борисов и неговото ръководство. След като написахме един куп писма и приложихме доста документи, доказахме че това е безусловно нерентабилно. Благодаря на президента Румен Радев, че спазвайки закона ни даде опция във времето. Дали е имало напън хората да гласоподават за отделянето, към този момент си има способени органи. Няма стопански разбор и потребност да се основава нова административна единица, в последна сметка това е безусловно нерентабилно “, сподели Росица Ракова основател на митингите.

Същественият въпрос сега е дали е възможно провеждането на втори локален референдум 4 месеца след първото гласоподаване.

След решението на Общинския съвет в Несебър за насрочването на контрареферендум се чака мнение на регионалният шеф Вълчо Чолаков. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР