Все по-стриктното регулиране на използването на интернет в Египет току

...
Все по-стриктното регулиране на използването на интернет в Египет току
Коментари Харесай

Посещението на опасни сайтове вече се наказва със затвор в Египет

Все по-стриктното контролиране на потреблението на интернет в Египет одеве стана още по-сурово. Президентът Абдел Фатах ал Сиси подписа закон за киберпрестъпленията , който прави нелегално да се ръководят и даже да се посещават уеб сайтове, считани за закани за стопанската система на страната и националната ѝ сигурност. Ако бъдат наказани, операторите и потребителите би трябвало да платят санкции или в някои случаи да бъдат изправени пред присъда от затвор.
Както е традиция в такива случаи обаче, критериите за това каква материя влиза в „опасните“ уеб сайтове, са много разтегливи и подлежат на операция.

Законът е видимо ориентиран към битката с тероризма. Това обаче е необятно считано за покритие на крайната цел на Ал Сиси да заглуши политическата си съпротива. Египет по принцип потъпква самостоятелните новинарски уеб сайтове и деятелите в обществените медии, които се опълчват на формалната партийна линия, без значение какъв брой мирни и градивни могат да бъдат те. Властите даже стигнаха дотам, че да блокират огромните медии като „Ал Джазира“, които биха могли да показват не толкоз позитивен имидж на управлението на нацията.

Тези типове ограничения не са нови в Египет. Режимът на Мубарак даже се опита да приключи множеството форми на онлайн връзка като обезверен финален ход с цел да предотврати премахването на президента. Ал Сиси обаче наподобява е по-агресивен. Той е изцяло наясно с капацитета на технологиите като революционен инструмент и е решен да отстрани този капацитет, с цел да не показа ориста на Мубарак.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР