Все по-многолюдни стават протестите срещу задължителната ваксинация и социалните ограничения

...
Все по-многолюдни стават протестите срещу задължителната ваксинация и социалните ограничения
Коментари Харесай

Многолюдни протести срещу задължителната ваксинация и Covid ограниченята

Все по-многолюдни стават митингите против наложителната имунизация и обществените ограничавания за неимунизираните в Европа.  

Френските управляващи оповестяват, че над 160 хиляди души са протестирали в цялата страна против дейностите на държавното управление, целящи ограничение на ковид. В Париж полицията употребява сълзотворен газ по време на митингите, има и задържани стачкуващи. Френският президент Еманюел Макрон разгласи за циничнидействията на французите, които стачкуват против разширението на санитарните пропуски в страната и въвеждането на наложителна имунизация на медицинския личен състав. Тази седмица стана належащо да се демонстрира здравна карта за достъп до събития с повече от 50 души. Предвижда се доста разширение на тази мярка.

В Италия , протестиращите скандираха " Свобода " и " Долу диктатурата ". Мнозинството от стачкуващите не носеха маски. 

В Гърция и Англия също се поведоха митинги против ограниченията и държавните наказания против неимунизираните, които имат за цел да подбуден повече хора към имунизация. Демонстрантите в Атина желаеха оставката на премиера Мицотакис.

Хиляди излязоха по улиците и на Австралия с гледище да бъде комплициран завършек на локдауна. Над 50 души са били задържани, а над 500 са санкционирани. Около 13 милиона австралийци са под карантина, откакто управляващите върнаха рестриктивните мерки поради по-силно заразния Делта вид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР