Все по-голяма популярност у нас набира новата туристическа атракция, вече

...
Все по-голяма популярност у нас набира новата туристическа атракция, вече
Коментари Харесай

Вижте коя е най-новата туристическа атракция в България

Все по-голяма известност у нас набира новата туристическа атракция, към този момент наречена „ лавандулинг ”, оповестява Нова телевизия.

Лилаво поле на основния път към Асеновград, Родопите и Смолян се трансформира в притегателно място за фотосесии. Само за няколко седмици красивото кътче за фотоси завладя обществените мрежи.
-->
Уникалният виолетов килим, образувал се от билката ралица, изпъква измежду едно от полетата на основния път Пловдив-Асеновград. Там фотоси за спомен си вършат освен българи, само че и доста преминаващи чужденци. Хората дефинират мястото като „ Божи подарък ” и „ знамение на природата ”.

Друга дестинация, трансформирала се в привлекателно място за фотоси, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлии. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с произвеждане на етерични масла, решили да прибавят още малко цвят на лилавото поле и сложили няколко декора за фотографии.

„ В началото поставихме една дребна лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме порти, които боядисахме ръчно ”, показа Нели.

В доста елементи на Европа това към този момент се е трансформирало в мода. В Италия тази концепция е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в заведения за хранене навън. За страдание цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните благоприятни условия за фотоси, защото в средата на месеца ароматният цвят се събира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР