Все по-често обръщаме внимание на това как храните и напитките,

...
Все по-често обръщаме внимание на това как храните и напитките,
Коментари Харесай

6 храни, които усилват болката и неразположенията

Все по-често обръщаме внимание на това по какъв начин храните и напитките, които консумираме всеки ден, се отразяват на нашето здравословно положение. В взаимозависимост от типа и качеството им, те биха могли да ни обезпечат повече сила, положително въодушевление, да ни оказват помощ да поддържаме в баланс равнищата на кръвната захар, кръвното налягане, холестерола. Или противоположното, има храни, след чиято консумация се усещаме бавни, подути, а и някои болки се обаждат. Вижте за кои по-точно да внимавате.

Млечни артикули

Знаете ли, че съгласно западни проучвания, 75 % от хората по света губят способността си да усвояват вярно млечните артикули. Това се случва с напредването на възрастта, когато се изчерпва ензимът, разграждащ лактозата. Ето за какво при някои хора могат да се появяват неразположения като отичане на корема, коремни конвулсии, метеоризъм или диария. Според някои учени, хората с артрит също би трябвало да лимитират потреблението на млечни артикули.
свързани новини15714на 17.09.202112574на 31.08.2016
Соя

Соята нормално се среща в необятен набор от артикули, в това число тофу, соево мляко, соев сос и вегетариански заместители на месото. Неферментиралите соеви артикули съдържат фитинова киселина, която нарушава усвояването на питателните субстанции и нервира лигавицата на червата. Това освен може да способства за инфектиране, само че може да аргументи и признаци като болки в ставите, хранителни дефицити, кожни обриви и други.

Някои зеленчуци

Домати, картофи, патладжани, люти и нелюти чушки. Въпреки че са потребни за здравето ни и множеството хора нямат проблем с тяхната консумация, въпреки всичко те могат да провокират голям брой неподходящи признаци, като болки в ставите, мускулни болки, стомашни неразположения.

Месо

Според западни проучвания, ограничението на потреблението на алено месо и салами, може да има обилни изгоди за здравето ни. Учените считат, че това е обвързвано с нарасналото инфектиране, което се счита за съществена причина за хроничните болки. Някои типове месо също са с високо наличие на пурини, съединения, които могат да влошат неразположенията свързани с подаграта и да причинят болежка. Примери за такива храни са морски блага, бекон, пуешко, телешко.

Захар

Консумацията на захар и захарни произведения е обвързвана с редица възпаления, които провокират в тялото. Някои западни проучвания демонстрират, че честата им консумация може да аргументи промени в чревния микробиом, което може да утежни възпалението и да повлияе на имунитета. Освен това се счита, че менюто, в което постоянно участват захарта и сладките лакомства, подсладените питиета, може да докара до диабет вид 2, сърдечни болести, рак, затлъстяване и други. Да е причина за стомашни неразположения, болки в ставите, главоболие и други.

Преработени храни

В тази група влизат храни като полуфабрикати, сладкиши, газирани питиета, сокове, картофен чипс и зърнена закуска, сосове, салами. Те съдържат огромни количества сол, захар, трансмазнини, консерванти, за които е известно, че са свързани с повишение на възпаленията в тялото, което може да докара и до обострянето на някои типове болки, свързани с артрит, стомашни болки и други.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР