Все пак Канада реши да върне турбината на Siemens, предназначена

...
Все пак Канада реши да върне турбината на Siemens, предназначена
Коментари Харесай

ЕС се заби в ъгъла - държавите са разделени на два лагера

Все отново Канада реши да върне турбината на Siemens, предопределена за „ Северен поток 1 “, за това управляващите са подготвени краткотрайно да отстранен глобите върху оборудването на „ Газпром “. Доставянето на турбините по море до Германия ще отнеме към две седмици. След това елементите ще бъдат изпратени в Русия. В Берлин могат да си поемат въздух. Или не?

Няма газ - няма промишленост

Намаляването на потока на Северен поток 1 с цели 60% сложи Германия на ръба на, без пресилване, стопански колапс. Ако погледнете годишно, тогава през юни доставките на газ възлизат на едвам 45 милиарда кубически метра, против 140 милиарда година по-рано.

60% НАМАЛЕНИЕ НА ИЗПОМПВАНЕТО Пожарна охрана „ СЕВЕРЕН ПОТОК – 1 “ ПОСТАВИ ГЕРМАНИЯ НА РЪБА НА ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС. ЕКРАННА СНИМКА: ЦАРЬГРАД.

Цената на газа в Европа приближава 2000 $ за хиляда кубически метра. А на 11 юли Северен поток 1 беше спрян за плануван 10-дневен ремонт. Явно в този интервал европейците ще изпомпват газ от хранилищата си.

Ако се върнем към Германия, тогава за първи път от 30 години страната има търговски недостиг. Деиндустриализацията на Германия е в разгара си. Индустрията, в която инфлацията доближи 33,6%, бързо деградира.

Като цяло потреблението на газ в Европа падна с цели 27 милиарда кубически метра за шест месеца поради високите цени. Предприятията просто не са в положение да обезпечат нужните индустриални разноски. Засегнати са най-вече предприятия от химическата, металургичната и стъкларската индустрия.

Европа се раздели: има полемики по тематиката " по какъв начин да живеем нататък "

Водещият Никита Комаров разиска тази тематика в предаването „ Без цензура “ със Станислав Митрахович, специалист по енергийна сигурност във Финансовия университет към държавното управление на Русия.

Никита Комаров: През март Европейският съюз гордо разгласи, че до края на годината е подготвен да понижи потреблението на нашия съветски газ с цели две трети. Сега са две трети.

Дори не е краят на годината, лято е. А Германия желае от Канада да наруши глобите. Канадците се съгласяват с това, с цел да усилят потока през Северен поток 1.

Това решение незабавно се приветства в унисон както от Европейската комисия, по този начин и от Съединените щати. И единствено Украйна още веднъж заема позата на „ афектираната страна “.

Наистина ли е толкоз неприятно, колкото си мислим? Или може би това са нашите такива показа, в реалност всичко не е по този начин, както си мислим?

ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ РУСИЯ БЕШЕ ОБВИНЕНА В ПОЛИТИЗАЦИЯТА НА ИСТОРИЯТА С ГАЗОПРОВОДИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРЕДПРИЕМА СТЪПКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПОКУПКИТЕ. СНИМКА: ЦАРЬГРАД.

Станислав Митрахович : Лош или не толкоз добър - това е въпрос на субективна оценка. Ако в Германия има хора, които имат вяра, че сходни обстановки могат да се изтърпят и живеят по този принцип, дано устоят.

Например в Хамбург се възнамерява да се нормира потреблението на топла вода. Топлата вода, изключително отвън летния сезон, належащо или излишно нещо е? Някои хора считат, че могат да живеят без нея.

Не съм сигурен, че всеки първи гражданин на Германия е подготвен да се съгласи с това. Той може да каже много неприятни думи на своите началници, на своите политици за това.

Най-интересното е, че Русия е упрекната в политизиране на историята на газовите доставки. Освен това личните им стъпки за понижаване на закупуването на съветски енергийни запаси не се възприемат като политизиране или там като въоръжаване на комерсиалния развой.

Оказва се, че когато Европа се пробва да понижи енергийните доставки от Русия, това е естествена обстановка. А когато Русия по някаква причина понижи тези доставки, това към този момент е „ форма на оръжие “.

Интересното е, че сега в Европейския съюз тече полемика по какъв начин да живеят по-нататък. Това важи и за историята с газа. Има страни, като Полша, които приканват Европейски Съюз да одобри седмия пакет от наказания, които ще лимитират доставките на съветски газ.

- Споменаваше се и злато. Дори теоретично храната може да се ограничи.

„ Въпреки това газът остава главният въпрос. И Полша споделя: да наложим наказания на газа. И Германия в този миг възразява: не, имаме потребност от газ, дано Русия доставя повече газ.

Оказва се, че в Европейския съюз има две противоположни позиции по този въпрос.

Що се отнася до намаляването на доставките, в действителност през март Европейската комисия показа проект за понижаване на потреблението на газ от Русия с две трети.

Как е обвързвано това с осъществяването на договорите, никой не го интересува. Сега всички стигнаха до стадия, в който договорите станаха маловажни. Но когато Русия да вземем за пример не може да извърши договорните си отговорности заради понижаване на изпомпването през " Северен поток 1 ", тогава договорите незабавно се сещат.

Тогава Европейският съюз излезе с различен проект - да понижи потреблението с една трета. Това може да стане с цената на занемаряване на индустриалния напредък в редица браншове, които към този момент бяха упоменати.

Косвено това се отразява и на машиностроенето, тъй като то работи на електричество, а електричеството се създава отчасти на газ.

В изискванията на високи цени е невероятно да се развива произвеждане

Но в машиностроенето въпреки всичко има по-висока добавена стойност. И делът на електрическата енергия не е толкоз огромен, едвам речем в металургията. Но, все пак, това също се случва.

- А цените на електрическата енергия са феноменални. Напълно неясно е по какъв начин при такива цени може да се развива обикновено произвеждане. А метеорологичните фактори са такива, че електричеството от възобновими източници в някои дни може просто да не е задоволително.

Поради спирането на тяхната работа, в някои моменти би трябвало да купувате повече газ. Съответно това подвигна цените и на газа, и на тока до равнища, които въобще не са удобни за естественото икономическо развиване.

- Особено през лятото.

– Да, безусловно правилно. Но през зимата обстановката може да стане още по-лоша. Сега, даже в случай че Северен поток 1 още веднъж стартира да работи на цялостен потенциал, доставките на газ през Украйна отново ще бъдат понижени, а газопроводът Ямал-Европа въобще няма да тръгне. Това значи, че спадът от година на година през юни ще бъде към една трета.

- По-скоро две трети.

- Може би обстановката със " Северен поток 1 " ще се усъвършенства някъде през идващите месеци. Но мъчно мога да си показва, че Русия ще продължи да изпомпва газ през Украйна в по-голям размер, в сравнение с изпомпваше през последните няколко месеца.

Също по този начин е мъчно да си представим, че доставките на газ през Полша ще бъдат обновени, като се има поради, че поляците на процедура национализираха активите на Газпром.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР