Все още няма научно потвърдени данни, че по-нова мутация на

...
Все още няма научно потвърдени данни, че по-нова мутация на
Коментари Харесай

Ранни български изследвания показват, че клетъчният имунитет срещу COVID-19 е по-мощен

Все още няма научно доказани данни, че по-нова разновидност на новия ковид SARS-CoV-2 е по-малко смъртоносна, само че наблюденията на скорошната картина подсказват подобен процес на нещата. Мутацията е тази, която циркулира в Европа, в това число в България. Това съобщи вирусологът доцент доктор Любомира Николаева-Гломб, която е част от Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).
Много предварителните резултати от проучвания на НЦЗПБ демонстрират, че клетъчният имунитет против SARS-CoV-2 е доста по-силен, добави доцент Николаева пред Българска национална телевизия. И посочи, че същите данни подсказват и, че кръстосаният имунитет също работи - в случай че сме карали различен ковид, те са общо 4 с изключение на SARS-CoV-2, то може да се надяваме да караме COVID-19 доста по-леко или въобще да не се заразим. Какво описа по тази тематика пулмологът!
 Уникалната анти-COVID българска маска - с теоретичен способ убива вируси и бактерии Уникалната анти-COVID българска маска - с теоретичен способ убива вируси и бактерии
До месец може да стартира произвеждане на новаторска българска анти-COVID маска. Това заяви пред Actualno.com ректорът на Русенския уни...
Според доцент Николаева, за идния есенно-зимен сезон ще би трябвало да се вземе поради ситуацията в затворени пространства. Тя даде образец от немско проучване - при помещение, което е огромно 100 квадратни метра и в него има 10 души, безвредното време за престой при проветряване на всеки час е 3 часа, в случай че един от тези 10 души е инфектиран, само че още няма забележими признаци.
Доц. Николаева показа и, че чака с неспокойствие резултатите от друго практическо проучване в Германия - за!
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР