Все още няма данни за 12-годишния Александър, чието търсене в

...
Все още няма данни за 12-годишния Александър, чието търсене в
Коментари Харесай

Последни новини за малкия Сашко

Все още няма данни за 12-годишния Александър, чието търсене в Перник и покрайнините не престават вече  три денонощия. Това обявиха на брифинг от полицията. 

Оттам казача, че има подадени над 30 сигнала от хора, които считат, че са видели Сашко. Те са тествани, само че за жалост това не е детето.
-->
Нека хората, които желаят да оповестят някаква информация, да се обадят на телефон 112, посъветваха от полицията.

На публикуваното през вчерашния ден видео изрично не е Александър. Това мнение изрази Марио Антонов, който е другар на фамилията на изчезналото момче, представен от Българска национална телевизия.

По думите му бащата на Александър е прекомерно изтощен и се е подвел в изказванията си, че неговият наследник е на видеото.

" Бащата се е подвел, съгласно мен и съгласно хора, които познаваме Александър. Определено на клипа не е Александър. Той не е с очила, на клипа детето е с очила. Александър е със сиво яке, на клипа детето не е със сиво яке ", разяснява Антонов.

" Искрено се надяваме на благополучен край ", сподели Марио Антонов.

„ Сашко може да е на всички места, той е свръхактивен. Възможно е да мине даже повече от 20 километра. Той е доста крепко физическо дете. Той е доста деен. Само може да гадаем‘, сподели той. „ Той е бягал и различен път, само че за наслада е намиран. Вече 72 часа няма и диря от него. Призоваваме още и още доброволци да се включат в търсенето на детенцето и се надявам до края на деня да имаме триумф “, сподели той. 

„ Гадаем, повтаряме, потретваме местата. Търсенето продължава “, сподели той. 

Краси Димитров, шеф в столична община, уточни пред Нова телевизия, че по разпореждане на госпожа Фандъкова има четири екипи с дронове и термокамери.

" Обикаляме непрекъснато, само че не откриваме никаква диря. В момента има мъгла и няма по какъв начин да работим с дрона “, сподели той. Заедно с екипите на полицията и алпийската избавителна работа се разделяме и работим из планината. Търсим в шахти, канализационни отвори и места, които са труднодостъпни. Включваме се и по всички сигнали, давани на полицията “, сподели още той.

„ Обработихме 10-на сигнала. Имаше едно оживление по места, където е забелязано детето. Сформиран е щаб с кмета на Перник и шефът на полицията, с цел да забележим дали да стартираме да търсим по водоеми “, сподели още той.

„ Възможно е детето да се е отдалечило. Моята версия е, че той е в обитаемо място, на което има вода и храна. Добре е да се ревизират вилните зони към Перник и София, а експертите да се съсредоточим в планинската част “, сподели той. 

Момчето изчезна в региона на Профилакториума в града в петък следобед. Той е с тежка форма на аутизъм. В акцията се включиха с изключение на полиция и жандармерия, по този начин и стотици доброволци. В събота и неделя регионите към града бяха преглеждани с термокамери, следови кучета, както и с хеликоптер.

От близки на Александър стана ясно, че детето не се губи за първи път, само че е било намирано за минути. Сега обаче три денонощия няма и диря от дребното момче.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР