Все още е рано да се каже дали се върви

...
Все още е рано да се каже дали се върви
Коментари Харесай

Човек на президента: Нови избори? Рано е

Все още е рано да се каже дали се върви към нови избори. От значение е каво ще създадат участниците в този развой и най-много тези с повече тежест. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Днешните съвещания хвърлиха светлина върху желанията и упоритостите на съвсем всички. От тази позиция няма доста огромен възторг за сформиране на държавно управление.

Като изключим огромната загадка – " ИТН ", множеството от останалите политически сили са подготвени да вземат участие, само че не са подготвени да поемат мандата. Голямата отговорност да поемеш мандата, наподобява, е много тежка в такава обстановка, съобщи проф. Маринов.

Президентът няма да играе ролята на муза и да въодушевява при съставянето на новия кабинет. Аналогията с президента Георги Първанов няма съображение.

Президентът сподели ясно, че ще се придържа към духа и буквата на Конституцията, която не дава на президента ролята на проектант. Президентът не би трябвало да се меси по подобен метод в конституционната процедура.

Той не би трябвало да е единствено непряк наблюдаващ, само че би трябвало доста прецизно да съблюдава своите пълномощия, акцентира проф. Александър Маринов.

Теоритично ключът към сформиране на ново държавно управление може да държи и Българска социалистическа партия, сподели още ръководителят на Стратегическия съвет към президента, написа Novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР