Всъщност Путин е един бандит. Последните неща, които направи, са

...
Всъщност Путин е един бандит. Последните неща, които направи, са
Коментари Харесай

Лех Валенса: Владимир Путин е бандит и трябва да бъде третиран така

Всъщност Путин е един престъпник. Последните неща, които направи, са дейности на престъпник и би трябвало да бъде третиран по този начин и никой не трябва да приказва съществено с него. Това сподели пред Нова тв някогашният полски президент и водач на „Солидарност“ Лех Валенса.

„Ако сме солидарни, Путин ще бъде заставен спокойно да реши казуса. Трябва да покажем, че той няма шансове, в случай че използваме неговите способи. Ние играем разнообразни игри“, добави Валенса.

Според него повода за войната е конфликтът на два стила – средновековният, когато въпросите се вземат решение с танкове, и другият – на дипломацията.

„Какви са задачите на Путин? Според остарелия жанр – да построи отначало Съветския съюз. Ние обаче сме в нова ера. Не можем да допрем до главата на човек револвер и да му кажем, че в случай че не изрови трап, ще го убием. Във времето на компютри би трябвало да действаме по различен стил“, сподели още някогашният полски президент.

Той добави, че е срещал Путин на погребението на Борис Елцин и говорили малко.

„Днес бих му споделил по този начин. Бих блъснал по масата и да му кажа, че в случай че ние използваме методите му, нищо няма да остане от него. Тогава, когато Путин се опитваше да поддържа единството на Русия, тогава го разбирах, само че не допусках, че ще атакува дами и деца. Трябва някой от НАТО да тропне по масата и да каже, че в случай че е използваме методите му, него няма да го има“, добави Валенса.

Според него би трябвало да приказва за същинския образ на Путин и да се покаже пътя, по който той води Русия. Методите му на битка били такива, че нямало да доведат до победа.

„Русия е една красива страна, само че битката би трябвало да е с други способи, би трябвало да принудим Путин всички дружно, добави Валенса. – Вървим в добра посока и Путин би трябвало да бъде върнат в правия път. Ако имах втори мандат, бих предложил Полша да влезе в Европейски Съюз дружно с Украйна и Беларус, само че нямам втори мандат и не трябва да се приказва за това, тъй като такива велики неща, не се приказват, а се вършат.“

––

Лех Валенса е полски политик, един от първите синдикалисти и деятели за човешки права в Полша. Той е съосновател на „Солидарност“ – първия самостоятелен профсъюз в Съветския блок. Носител е на Нобелова премия за мир за 1983 година. Президент е на Полша От 1990 до 1995 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР