. Всъщност животът е прост, само дето ние се опитваме да

...
.
Всъщност животът е прост, само дето ние се опитваме да
Коментари Харесай

Лесен живот: Как да престанете да усложнявате всичко

.

Всъщност животът е елементарен, единствено дето ние се опитваме да го създадем комплициран. Ето няколко елементарни способи да си помогнете да опростите живота си:

Поучете се от опита от предишното и по-късно го забравете изцяло!

Грешките би трябвало да ви научат да създавате красиво бъдеще, а не да се страхувате от него. Не живейте с грешките си. Вместо това ги сложете под краката си и ги използвайте като стълба.

Никога не съжалявайте. Ако всичко е наред, това е прелестно. Ако всичко е зле – това е опит. Успехът не е в това, което сте постигнали в един или различен миг, а в това, което сте научили и мястото, до което сте стигнали.

Фокусирайте се върху това, което е в действителност значимо

Определете какво е най-важно за вас. Опитайте се да изключите всичко излишно. Не губете време и не съжалявайте за нищо.

Фокусирайте се върху продуктивността, а не върху работата

Опитайте освен да вършите работата си, само че и да я вършите вярно. Резултатът постоянно е доста по-голям от времето, належащо за постигането му. Спрете и попитайте себе си, коства ли си да губите силата си за това, върху което работите? Помага ли ви да се придвижите към задачите си?

Не се претоварвайте с ненужна работа, даже тази, която наподобява незабавна, в случай че в действителност не е значима.

Дайте това, което желаете да получите

Можете да получите най-хубавото от другите при положение, че вие самите дадете най-хубавото. Започнете да прилагате това златно предписание на процедура.

Ако желаете да обичате, дайте обич. Ако желаете да имате другари, бъдете другарски настроени. Ако желаете да имате повече пари, знайте цената им. Това предписание работи. И всичко е доста просто.

Спрте да се пробвате да отговорите на упованията

Не се опитвайте да сте другари с всички. Развийте близки връзки с по-малко хора. Започнете да се съсредоточавате върху това да означавате доста за избран човек.

Невъзможно е да помогнете или да угодите на всички. Но в случай че можете да подарите на един човек усмивка, това може да промени света. Може би не целия свят, само че светът на този човек сигурно. Така че стеснете кръга от цели и бъдете себе си!

Правете това, което сърцето ви споделя

Престанете да вършиме неверни неща просто тъй като можете. Бъдете почтени със себе си и с всички останали. Не мамете. Бъдете правилни. Бъдете положителни.

Правилното нещо! Така е доста по-лесно да живеете. Честността е същността на триумфа. Живейте просто и на драго сърце, като вършиме това, което ви споделя сърцето ви.

Организирайте пространството си

Започнете да се оттървате от всичко, което е ненужно. Отървете се от нещата, които не употребявате, а по-късно почистите останалото. Много е значимо да поддържате ред освен във вашия дом, само че и на работното място.

Ако цялото ви пространство е в хаос, това разсейва и да провокира напрежение. Свободното пространство е като празно платно, което е налично за основаване на нещо превъзходно.

Действайте дейно

Спрете да вършиме нещо просто тъй като постоянно сте го правили. Ако продължавате да вършиме това, което вършиме, ще получите това, което получавате.

Много пъти в нашия живот се сблъскваме с непланирани и комплицирани неща, просто тъй като не мислим задоволително. Вместо това, опростете живота си, като намерите най-хубавите способи за решение на общи проблеми.

Концентрирайте се върху едно нещо, пробвайте се да го опростите, да го извършите по-ефективно и разумно. След това, незабавно щом извършите усъвършенстване, се придържайте към него.

Нека нещата бъдат по-малко съвършени

Усмихвайте се при всяка опция, просто тъй като сте решили да сте щастливи и признателни за цялото положително, което имате и всички проблеми, които нямате.

Струва си да се означи, че животът не е идеален, хората не са съвършени и вие също не сте съвършени. И това е обикновено, тъй като в действителния свят никой не дава награди за съвършенство.

Хората, които правят положителни каузи, получават премията. И единственият метод да вършите положителни каузи е да сте несъвършени в 99% от случаите.

Отървете се от ненужните драми и тези, които ги основават

Никога не създавайте ненужни нещастия и не се заобикаляйте с хора, които се занимават с това.

Изберете другари, с които се гордеете, от които се възхищавате, както и тези, които ви обичат и почитат. Това значи хората, които вършат деня ви малко по-светъл, като просто участват в него.

Не се отдалечавайте от отрицателните хора, БЯГАЙТЕ от тях! Животът е прекомерно къс, с цел да го губиш с хората, които изсмукват щастието от теб.

Забравете това, което всички останали мислят и желаят от вас

Едно от най-големите свободи е да не се притеснявате за това, което всички останали мислят за вас. Понякога би трябвало да излизате на открито, да дишате чист въздух и да си напомняте кой сте и какво в действителност желаете да бъдете.

Най-доброто, което можете да извършите, е да последвате сърцето си. Поемайте опасности. Не вземайте безвредни и елементарни решения, тъй като се страхувате от това, което другите мислят за вас или какво може да се случи. Ако го извършите, нищо няма да се случи.

Не позволявайте на незначителните мозъци да ви убедят, че вашите фантазии не са осъществими. Не е по този начин.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР