Времето вече става за плаж. Морските ни курорти очакват първите

...
Времето вече става за плаж. Морските ни курорти очакват първите
Коментари Харесай

Първи плаж! Парят ли цените на чадър и шезлонг

Времето към този момент става за плаж. Морските ни курорти чакат първите си туристи. Парят ли цените на чадър и шезлонг този сезон?

В „ Слънчев бряг ” цените на плажните такъми са с 50% по-ниски в съпоставяне със записаните в концесионния контракт, съобщи Нова тв. На север от мостика цената е 4,50 лева От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „ Вече подписахме за „ Слънчев бряг ”. Цената тази година ще е понижена с 50%. Тоест, услугата ще коства 5 лева ”, изясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На плажа към този момент са обезпечени избавителни двойки, здравно обслужване, всекидневно разчистване и дезинфекциране.

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лева за чадър и за шезлонг. В Поморие сянката е 5 лева За комплект плажни такъми на южния плаж в Поморие това лято би трябвало да отделим сумата от 15 лева

На плаж " Бургас-север " за втора поредна година концесионерите са избрали да оферират изцяло гратис прилагане на чадъри и шезлонги. „ Готови сме. Имаме зони с ситуирани чадъри, с плажни такъми ”, изясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.

На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е понижена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се заплаща по 5 лева, а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава по този начин, както е заложена в контракта. „ Тази година на централния плаж плажните такъми ще са 7 лева на брой. Това е цената, която е извоювана по концесионен контракт. За всички плажове самата икономическа аргументация е доста друга ”, съобщи Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж  „ Приморско-юг ”. Там чадър и шезлонг ще се дават против 7 лева

От нула до шест лева варира цената на сянката по Северното Черноморие. „ Имаме най-различни разновидности. Например в „ Албена ” чадърите и шезлонгите са по 1 лева, което е 90 % понижение от общоприетата цена. На „ Златни пясъци ” понижението е към 50%, т.е. шезлонг - 6 лева и чадър още веднъж 6 лева ”, каза  проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

А от сектора са безапелационни, че плажовете са изцяло изрядни за сезона. Туристите също считат по този начин. С отпадането на част от противоепидемичните ограничения плажовете по Северното Черноморие към този момент се радват на туристи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР