Времето се разсърди. Голяма промяна започва днес. Тя се развие

...
Времето се разсърди. Голяма промяна започва днес. Тя се развие
Коментари Харесай

Времето се разсърди. Голяма промяна до часове

Времето се разсърди. Голяма смяна стартира през днешния ден. Тя се развие с всеки минал час.

Преди обяд ще е най-вече слънчево, само че ще е прохладно. Вятърът ще става все по-силен и стремителен от юг-югозапад. След обяд той ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Жълт код за евентуално рисково време и мощен вятър е разгласен в цялата страна. Поривите могат да доближат до 24 m/s.
-->
Облачността ще се усили и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, тук-там съпроводен с гръмотевици. На обособени места преваляванията да са обилни, а в нощните часове -  в планинските региони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и оптималните ще са най-вече сред 16° и 21°, само че до вечерта бързо ще се намалят. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан и мощен южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, облачността ще се усили и до среднощ ще завали дъжд. Максимални температури: 14°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°.Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Преди обяд над планините ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност, само че ще е прохладно. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд от запад облачността ще се усилва и до края на деня ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни, а в обособени региони и съпроводени с гръмотевици. Над към 1800 метра преваляванията ще са от сняг.

Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През нощта против вторник, с понижението на температурите, границата на снеговалежа ще се намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 2°.

През идващите два дни ще е прохладно и относително студено за края на март, в сряда минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 7° и 12°. Облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, в планинските и североизточните региони - сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР