Времето съвсем се разсърди. Порои в половин българия се чакат

...
Времето съвсем се разсърди. Порои в половин българия се чакат
Коментари Харесай

Времето се разсърди. Порои в половин България

Времето напълно се разсърди. Порои в половин българия се чакат през днешния ден.

Оранжев код за интензивни превалявания от дъжд е в действие за 4 области, за други 12 кодът е жълт, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Оранжев е кодът за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там се чакат обилни превалявания от дъжд, със сумарно количество за 24 часа сред 40 и 60 mm, на обособени места - и повече, сочи прогнозата.

Жълт код важи за областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен и Смолян. В тези области преваляванията от дъжд също ще бъдат обилни, като сумарното количество за денонощие ще е сред 20 и 40 mm, тук-там - и повече.

В югоизточните региони ще прегърми. След обяд от запад преваляванията ще намалеят и ще спрат, вечерта на обособени места облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен, в източните региони североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, тук-там количествата ще са обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, късно вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 16°-°18. Вълнението на морето ще бъде най-вече 3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, по най-високите елементи от сняг. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР