Времето през страстната седмица ще е по-страстно от всякога. Велики

...
Времето през страстната седмица ще е по-страстно от всякога. Велики
Коментари Харесай

От 0 до 26 градуса през Страстната седмица

Времето през буйната седмица ще е по-страстно от всеки път. Велики понеделник ще е безоблачен. В хода на деня облачността ще се усилва от северозапад. Около и след обяд вятърът ще се усилва в крайните западни и крайните източни региони. Температурите – в пролетния диапазон – 19-24 градуса, относително по-топло ще е в западните и централните елементи на Северна България.

Сутринта на Велики вторник времето ще е меко. Около обяд към момента ще е топло с температури към 20 градуса. След обяд добре изразен леден фронт ще обхване Балканите от северозапад на югоизток. Ще стартира бързо захлаждане, съпроводено със мощни студени пориви напразно от северозапад. До вечерта ще завали дъжд на запад, който с рухването на температурите през нощта, на места за малко в западната половина на страната, ще минава в влажен сняг. Снеговалежите ще са алегорични, с формиране на снежна завивка единствено в планините.

На Велика сряда преваляванията ще спрат още до обяд. Облачността ще стартира да се раздира. Ще остане обаче прохладно и относително хладно с температури към 5-6 градуса сутринта до 10-11 в ранния следобяд. От Велики четвъртък до Велика събота – слънчевото време се завръща с следващото мощно стопляне. Температурите в дните преди огромния християнски празник ще гонят летни стойности над 25 градуса. В събота се чака по-осезаем вятър в Северна България. На Великден - пролетно време с температури след обяд към и над 20 градуса с капацитет за незначителни валежи от дъжд.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР