Времето през февруари, или както го наричат още Малък Сечко,

...
Времето през февруари, или както го наричат още Малък Сечко,
Коментари Харесай

Февруарска лудост. Какво време ни чака

Времето през февруари, или както го назовават още Малък Сечко, ще е цялостно с обрати.

Днес ще е най-вече слънчево, след обяд - тук-там - с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина - сдържан. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 8 и 13 градуса, в София - 8 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, вечерта ще стартира да се покачва, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, след обяд, тук-там, с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 1 градус, на 2000 метра - към минус 5 градуса.

В неделя в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е от запад, слаб, в Дунавската низина - до сдържан, а по здрач в източните региони ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще се покачат, дневните, основно в Северна България, ще се намалят с един до три градуса.

Още през нощта против понеделник от север ще се появи висока облачност, която бързо ще се усилва и вплътнява, вятърът ще е югозападен, до сдържан.

След обяд в понеделник от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет по-голямата част от страната. Вятърът ще се смени със запад-северозападен, и с бързо намаляване на температурите в планинските региони на Западна България дъждът ще премине в сняг. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР