Времето постепенно започва да се оправя. Днес ще бъде слънчево

...
Времето постепенно започва да се оправя. Днес ще бъде слънчево
Коментари Харесай

Времето се оправя, дъждът си отива

Времето последователно стартира да се оправя. Днес ще бъде слънчево и прелестно. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в Източна и Южна България ще превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина краткотрайно мощен. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София към 25°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури: 26°-27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 12°.

През идващите два дни времето ще е най-вече слънчево, с по-значителни нараствания на купестата облачност в следобедните часове, само че единствено на обособени места, с по-голяма възможност в планинските региони, ще превали временен дъжд. Вятърът ще отслабне и още веднъж ще стане от североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски, към петък още веднъж ще се покачат и оптималните ще са сред 26° и 31°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР