Времето показа, че санкциите срещу Русия са вредни за България

...
Времето показа, че санкциите срещу Русия са вредни за България
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Санкциите срещу Русия са вредни за България

Времето сподели, че глобите против Русия са нездравословни за България и за Европа, безапелационна бе Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия. " Лидерите на Европа осъзнаха какво значат такива хард наказания. Българска социалистическа партия малко изпревари събитията. Анализирахме, че тези фрапантни наказания ще се отразят най-много на българската стопанска система, на българския туризъм и на българските фамилии. Водени от тези причини и терзания за България и за българския народ, ние се противопоставихме на глобите. И Европа, и сътрудниците ни от ръководещата коалиция към този момент стартират да се приближават до позицията на Българска социалистическа партия ", уточни водачът на Българска социалистическа партия и благодари на сътрудниците за проявеното схващане. Ние от време на време сме коректив в обединението - показваме разнообразни отзиви, само че постоянно сме водени от държавния интерес, акцентира Нинова.

Вицепремиерът изясни за какво министрите от Българска социалистическа партия са дали своят вот " въздържал се " за приемането на нидерландски изтребители, които да охраняват българското въздушно пространство. " От една страна, всички военни специалисти и анализатори настояват, че няма директна военна опасност за България, а въпреки това - " Нека да дойдат нидерландските изтребители да ни пазят. " От какво, като няма директна опасност? Търсейки логичност в политиката, колкото и рядко това да се случва, от Българска социалистическа партия споделяме, че няма потребност в този момент от това ", обоснова тя позицията на министрите от левицата.

Изнасянето на оръжия за Украйна е алена линия за Българска социалистическа партия, съобщи Нинова. " За мен като министър на стопанската система и промишлеността е приоритет военно-промишленият комплекс да се развива, само че доста по-висш приоритет е мирът и България да не бъде въвличана във война. Всички специалисти и анализатори настояват, че снабдяването на едната страна от спора с оръжие значи влизането ни непосредствено във война ", сподели Корнелия Нинова. Тя вижда несъответственост сред изказванията на политиците, че упорстват за прекъсване на военните дейности и договаряния, и настояването да доставят оръжия, с цел да продължат боевете.

Макар и към този момент " стар " поради новите събития в Украйна, това е най-социалният бюджет за последните години, счита Нинова. Актуализацията, която готвим, би трябвало да отговори на новите действителности, разяснява вицепремиерът.

Корнелия Нинова означи, че в случай че някоя партия отпадне от ръководещата коалиция, има два пътя - ново държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи или разформироване на Народното събрание и нови избори. " Въпрос на държавническо мислене е можем ли за четвърти път за една година, и по време на война, да вървим на избори. Изборите значат липса на парламент, а на следващия ден може да се наложи Народното събрание да би трябвало да вземе основно решение, обвързвано с войната ", сподели Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР