Времето на Корнелия Нинова изтича. След като Продължаваме промяната изцяло

...
Времето на Корнелия Нинова изтича. След като Продължаваме промяната изцяло
Коментари Харесай

Корнелия в запаса. Големите вляво правят БСП-2

Времето на Корнелия Нинова изтича. След като " Продължаваме промяната " напълно иззе обществените политики на социалистите и даже през днешния ден прокара нарастване на пенсиите с гласовете на алените, огромните в Българска социалистическа партия минаха в офанзива.

Ляво обединяване ще се състои до дни. На 29 ноември именити социалисти, напуснали партията или изгонени от Нинова се събират на среща за рестарт на лявата концепция и реализиране на огромно ляво обединяване. Новината заяви в изявление за " Стандарт " един от координаторите на плана - Костадин Паскалев.
-->
Начело на самодейността е най-успешният водач на Българска социалистическа партия, президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов. Зад него застава цялата вътрешна съпротива в соцпартията.  

След имената, които вземат участие са Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги Пирински, Ана Пиринска, Георги Божинов, Петър Мутафчиев, Калоян Паргов, Петър Витанов и други

Те подават ръка на социалистите, които са създали лични партии и им оферират обединяване.

На срещата в зала №7 на НДК от 14 ч. се чакат АБВ на Румен Петков, " Изправи се, България " на Мая Манолова,  " Движение 21 " на Татяна Дончева, " Българска прогресивна линия " на Красимир Янков, " Нормална страна " на Георги Кадиев, МИР на Симеон Славчев.

В обединяването се включват знакови имена като проф. Иво Христов и Нешка Робева.

Обединението ще се състои с или без Българска социалистическа партия. Това е среща, на която хора от Българска социалистическа партия, които изрично не одобряват държанието на Корнелия Нинова на самоизолация, ще стартират подобен разговор, с цел да може в лявото пространство да се основат предпоставки за обединяване. Още повече, че в това число Националния съвет на последното си съвещание взе решение за основаване на ляво обединяване, сподели за " Стандарт " Паскалев. И оябсни метода: " Първо, съответните управления на обособените партии, в това число и Българска социалистическа партия, би трябвало да вземат решение за основаване на такова обединяване или преди този момент да се сътвори контактна група, която да създаде разпоредбите, по които то стане. И по-късно органите на съответните политически партии да вземат съответните решения и да се върви към основаването на ляв политически индивид.Създаде ли се подобен ляв политически индивид, в който политическите партии работят взаимно, това означа, че в лявото политическо пространство значително имаме обединяване. След това могат да се търсят и други сътрудници като социалдемократическите партии, прогресивни придвижвания и така нататък "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР