Времето е най-дефицитният ресурс на българската политическа и партийна система.

...
Времето е най-дефицитният ресурс на българската политическа и партийна система.
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: От политическия хаос може да спечели непредвидим играч

" Времето е най-дефицитният запас на българската политическа и партийна система. Гражданите стартират да отвръщат взор от политиката и това би трябвало да е притеснително за политиците. "
Този коментар направи пред БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет.

" Усещам лек звук на суматоха да се промъква в общественото говорене на забележимите политически партии ", уточни Стефанов. По думите му има трагичен спад на доверието във всички партии.
Около 110% беше ясно, че кабинетът с първия мандат няма по какъв начин да мине, счита той.

Според него Политическа партия прави опит за търсене на еднаквост, да се утвърди като достоверен политически индивид, да построи структури по места, да се разшири периферията, като всичко това е " комплициран развой ", означи политологът.

Стефанов предвижда, че Политическа партия и Демократична България няма да се явят дружно на парламентарни избори, макар че опциите се усилват, тъй като имат друга целева група. За локалните избори обаче ще образуват обединения пъкъл хок в обособени общини.

ГЕРБ имат най-голямо твърдо ядро и максимален брой симпатизанти и почитатели, по тази причина задържат първото си място в допитванията на социолозите, добави той.

Любомир Стефанов очерта другите възможности " партийната система да влезе в предсказуеми черти " или в противен случай – " ескалация, която да ни предложи повече от същото ".

" Кой може да завоюва от целия този безпорядък? Непредвидим състезател, който го няма на сцената, или в случай че го има, сега наподобява маргинален, само че може да изригне с верните послания в верния миг. Не е наложително това да бъде Възраждане, както всички считат, че ще се случи ", съобщи политологът в предаването " Преди всички ".

" Имаме три месеца, в които така наречен систематични, забележими играчи, парламентарно участващи или били напълно скоро и с капацитет да бъдат, могат да опишат себе си в идващите три месец. Не изключвайте Има Такъв Народ! "

Запитан привършен ли е моделът " експертно държавно управление ", Стефанов акцентира: " Силно се надявам този модел повече да не бъде повдиган. Това е някаква перверзия, дъвка или смокиново листо. "

X
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР