Времето днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Ще

...
Времето днес ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Ще
Коментари Харесай

Горещ 15 септември! Какво ни готвят синоптиците за следващите дни?

Времето през днешния ден ще е слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и Източна България – краткотрайно мощен вятър със западна съставния елемент. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще са сред 31° и 36°, в София към 31°.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

-->

По Черноморието ще е слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 32°-35°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък ще има раздрана висока облачност. Вятърът ще е най-вече сдържан, от западната четвърт. Ще се задържи с високи температури, изключително в югоизточната половина от страната. По-късно след обяд над Северна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на обособени места там е допустимо да превали и прегърми.

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт. На места ще има превалявания и гръмотевични стихии, покачва се вероятността за местни интензивни феномени. Със северозападен вятър, в неделя - мощен, ще нахлува студен въздух и дневните температури внезапно и доста ще се намалят - тук-там в северозападната половина от страната ще са с противоположен дневен ход.

В началото на идната седмица захлаждането ще обхване цялата страна, ще се намалят и минималните температури. В понеделник вятърът краткотрайно ще отслабне, вероятността за превалявания понижава, облачността ще се раздра. Във вторник и сряда вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, а вероятността за превалявания ще се усили. В най-високата част на планините със захлаждането е допустимо да завали сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР