Времето днес ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност.

...
Времето днес ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност.
Коментари Харесай

Синоптиците ни докараха мъка, каква прогноза ни сервираха

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. След обяд над Северозападна България ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Североизточна България – до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, тук-там в низините и малко по-високи, в София - към 28°.

 

В планините ще доминира слънчево време. След обяд и вечерта основно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан южен, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, основно над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще е слаб до сдържан от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В събота, с превръщане напразно от северозапад, ще премине атмосферно разстройване. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни феномени - в Северна България. Температурите ще са съвсем без смяна, само че към вечерта вятърът ще се усили и ще стартира да нахлува относително студен въздух. В неделя и понеделник ще има променлива, по-често забележителна облачност. Отново ще има превалявания, първия ден на малко места, основно в Южна България, през нощта против понеделник на повече места из цялата страна, в понеделник - основно в източните региони. Възможни са и гръмотевици. В неделя вятърът краткотрайно ще отслабне, в понеделник още веднъж ще се усили.

 

Започналото намаляване на температурите ще продължи и при започване на идната седмица и ще бъде по-чувствително. Във вторник в източната половина от страната вятърът ще се ориентира от север-североизток. Остава с нараснала възможност за превалявания, има условия на обособени места в Източна България краткотрайно да са интензивни. И в сряда ще бъде относително хладно за интервала, само че вероятността за превалявания понижава, ще има повече и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността, а вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево; минималните температури сутринта в множеството места ще са до 10°, денем ще стартира стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР