Времето днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта в отделни райони

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта в отделни райони
Коментари Харесай

Затишие пред буря. Синоптиците казаха кога се застудява

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. Сутринта в обособени региони от Източна България и около Дунав видимостта ще е понижена. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - 24°.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, по високите и открити елементи от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 11°.
-->
По Черноморието ще доминира слънчево време. Преди обяд тук-там видимостта краткотрайно ще е понижена. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е към 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В сряда ще бъде топло с дневни температури най-вече сред 24° и 29°. Ще бъде и слънчево, сутринта на обособени места в Източна България - с понижена видимост, която с появяването на слаб запад-северозападен вятър бързо ще се подобри; в Дунавската низина вятърът ще се усили до сдържан.

В четвъртък и петък ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, с дребна възможност да превали. Още първия ден вятърът последователно ще отслабне, а втория ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде най-вече слаб. Дневните температури ще се намалят, само че ще останат по-високи от естествените за началото на ноември. В петък тук-там в източната половина от страната преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно денем от запад ще се появи висока облачност.

През почивните дни от северозапад облачността бързо ще се усили и вплътни и в западната половина от страната се покачва вероятността за превалявания. В събота вятърът в Източна България ще е към момента с южна съставния елемент, само че в Западна последователно ще се ориентира от северозапад, краткотрайно ще се усили и с него температурите ще се намалят.

В неделя и понеделник превалявания са вероятни тук-там и в Източна България. Температурите и там ще се понижат; оптималните в множеството региони от страната ще остават под 20°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР