Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има
Коментари Харесай

Пълна лудница с прогнозата за времето! Какво ни готвят синоптиците

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в западната половина от страната ще превали. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 24°.


-->
В планините ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан, по най-високите и открити елементи до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.



В четвъртък и петък ще има променлива облачност, първия ден на изолирани места в Западна България ще превали, втория - вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните региони до сдържан. Ще се задържи относително топло, минималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, оптималните - сред 24° и 29°, в петък с 2-3 градуса по-високи. В събота още малко ще се затопли, само че от запад облачността ще се вплътни. До вечерта тук-там в Западна България ще превали, а през нощта против неделя превалявания ще има на повече места в страната; вероятни са и гръмотевици.

В неделя с насочване напразно от северозапад ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и при започване на идната седмица. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността през нощта против понеделник от запад тя още веднъж бързо ще се усили. Повишава се и вероятността за превалявания. В Дунавската низина северозападният вятър ще се усили. Във вторник минималните температури ще са сред 7° и 12°, по Черноморието до 16°, оптимални в по-голямата част от страната - под 20°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР