Времето днес ще бъде предимно слънчево. По-късно вечерта над Северозападна

...
Времето днес ще бъде предимно слънчево. По-късно вечерта над Северозападна
Коментари Харесай

Слънчево време в понеделник, но до часове се задава дъжд

Времето през днешния ден ще бъде най-вече слънчево. По-късно вечерта над Северозападна България облачността ще се усили и ще завали дъжд. Ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад и с него дневните температури още малко ще се намалят, оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°, в София - към 27°.

Над планините ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°. Вечерта и през нощта против вторник над планините в Западна България ще се заоблачи и ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-интензивни в Стара планина.
-->
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, който ще отслабне вечерта. Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

Във вторник валежната зона ще се реалокира на изток, а от запад облачността ще се раздра и ще намалее до слънчево време. На повече места ще са преваляванията в Северна България и планинските региони, до вечерта и там ще спрат. Ще духа до сдържан северозападен вятър, последователно през втората половина на деня ще отслабне. Температурите още ще се намалят, повече в Северна България и високите западни полета, където оптималните ще са сред 21° и 25°, а в Южна - от 24° до 29°. В сряда ще бъде най-вече слънчево. Сутринта ще е много ветровито, дневните температури ще се покачат. В четвъртък също ще доминира слънчево време, само че над Западна България след обяд ще се развие купеста, в планините и купесто-дъждовна облачност; тук-там там ще превали и прегърми. През идващите дни до края на седмицата ще бъде най-вече слънчево, в петък със слаб до сдържан северозападен вятър. Слабо ще се затопли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР