Временно в Германия хората под 60 години, които са били

...
Временно в Германия хората под 60 години, които са били
Коментари Харесай

Германия: ваксини, коронавирус и политика

Временно в Германия хората под 60 години, които са били имунизирани против Covid-19 с „ АстраЗенека “, ще получат втора доза от РНК ваксина, заяви Дойче Веле. Това ще стане откакто непрекъснатата комисия по имунизациите към института „ Роберт Кох “ преработи своите инструкции.

В новия текст се споделя, че „ на хората, имунизирани за първи път с английската ваксина, се предлага втора доза с някоя от РНК-ваксините 12 седмици след първата инжекция “. Дългият интервал се постанова, защото липсват изследвания за сигурността от съчетаването на два разнообразни вида ваксини.

Правилото, което се вкарва, е краткотрайно, и ще важи до момента в който се появят задоволително надеждни научни данни, отбелязва Дойче Веле.

В Германия сега са позволени две РНК-ваксини - на фирмите „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ и на „ Модерна “.

Вчера Нидерландия разгласи прекъсване на имунизацията с препарата на „ АстраЗенека “ на хора под 60 години, откакто жена умря малко след имунизация.

Същевременно Германия не съумява да понижи броя на инфектираните с ковид. Затова рецензията против държавното управление е основателна, счита проф. Натали Бенке от университета в Дармщад. Пред БНР тя изясни какви са аргументите за неубедителните решения в ограничаващите ограничения в година на парламентарни избори:

„ На прага на парламентарните избори Християндемократическият съюз губи поддръжка. Същевременно не се знае кой ще бъде номиниран за канцлер. Нажежената политическа конюнктура евентуално пречи да се вземат добре премислени решения “.

Споровете сред централната и районните управляващи в Германия за и срещу цялостен локдаун за Великден провокира социална полемика дали федералното устройство на страната пречи в битката против пандемията.

Политологът проф. Михаел Кос разяснява за предаването " Събота 150 ":

„ Конституцията не споделя по какъв начин се бори пандемия. Но тя разрешава на провинциите да вземат независими решения. Проблемът е, че не желаят да го вършат. Големият проблем на Германия е, че никой не желае да прави политика “, сподели Кос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР