Временният селекционер на националния отбор на Гана Ото Адо вярва,

...
Временният селекционер на националния отбор на Гана Ото Адо вярва,
Коментари Харесай

Селекционерът на Гана: Можем да победим всеки

Временният селекционер на националния тим на Гана Ото Адо има вяра, че неговите футболисти може да се показват чудесно на Световното състезание в Катар. Адо, който няма опит като старши треньор, пое “черните звезди ” през февруари след уволнението на Милован Райевац след ранното отпадане за Купата на африканските народи. 

" Можем да победим всеки. Това зависи от играчите, не от мен. Тяхното показване ги докара дотук. Те имат качества, със или без мен ", сподели Адо пред уеб страницата на ФИФА. 

" Аз нося отговорност да ги слага на верните позиции, тъй че да могат да покажат най-хубавото от себе си, със и без топка. Те би трябвало да могат да играят дружно ", добави той. 
 Звезда на Лудогорец пропуща Мондиала в Катар Звезда на Лудогорец пропуща Мондиала в Катар
Адо, който съчетава ролята си на управител в Борусия (Дортмунд) с работата в националния тим, ще изведе Гана в първия мач от група " Н " против Португалия на 24 ноември, преди да се изправят против Южна Корея четири дни по-късно и против Уругвай на 2 декември. 

" Изправяме се против три мощни противници и можем да загубим и трите мача или да спечелим и трите. Зависи от нас и от това по какъв начин ще се приспособяваме към техния жанр на игра, по какъв начин ще ги спрем, по какъв начин ще работим дружно като тим. Всеки мач е друг и първият ще бъде решителен. Следващите ще зависят от първия. Ако загубим, би трябвало да сме по-атакуващи във втория дуел, само че в случай че не, можем да се настроим по друг метод ", разяснява селекционерът. 

Гана ще играе с Уругвай в мач-реванш от противоречивия четвъртфинал през 2010 година, който южноамериканците завоюваха след осъществяване дузпи, което попречи на Гана да стане първият африкански тим, достигнал полуфинал на Световно състезание. 

" Сигурен съм, че това ще бъде в съзнанието на някои играчи, тъй като беше значим мач освен за Гана, само че и за Африка като цяло ", сподели Адо.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР