Временните странични реакции след поставена ваксина срещу новия коронавирус са

...
Временните странични реакции след поставена ваксина срещу новия коронавирус са
Коментари Харесай

Не всички странични ефекти от ваксините са обичайни

Временните странични реакции след сложена ваксина против новия ковид са индикатор, че имунната система се засилва и реагира, заяви Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Главоболието, умората и треската са нормален отговор при слагането на ваксина, споделят лекарите. " В деня след имунизирането не бих възнамерявал действия, свързани с огромно физическо натоварване ", поучава доктор Питър Маркс, който дава отговор за имунизациите в американското Управление за надзор на храните и медикаментите. Лично той е изпитвал възприятие на отмалялост, откакто му била сложена първа доза от препарат против COVID-19. Какво в действителност се случва след слагането на ваксина? Вродената имунна система се засилва, откакто открие външен зложелател. Образува се огромен брой бели кръвни кафези, което провокира инфектиране. То основава чувството за настинка, мъка, отмалялост и други странични реакции.

Бързината на реакцията на имунната система понижава с напредването на възрастта и по тази причина по-младите хора по-често оповестяват за странични реакции. А и някои ваксини провокират повече реакции от други, означават специалистите. Всеки реагира по друг метод. Ако не сте почувствали нищо ден или два след слагането на препарата, това не значи, че имунизацията не работи. Тя въпреки всичко е съумяла да задейства така наречен добита имунна система, която ще обезпечи същинската отбрана от вируса, като създава антитела. Неприятна странична реакция от активизирането на имунната система от време на време е краткотрайно отичане на лимфните възли като тези под мишницата. Затова специалисти поучават дамите, които възнамеряват да се имунизират против COVID-19, да си създадат мамография преди този момент, с цел да се избегне опцията издут възел да бъде сгрешен с рак.

Не всички странични резултати вследствие на имунизациите обаче са нормални. При сложени стотици милиони дози ваксини против COVID-19 по целия свят и съществено наблюдаване на реакциите на пациентите, са открити няколко съществени риска. Малък % от хората, имунизирани с препаратите на " Астра Зенека " и " Джонсън и Джонсън ", оповестяват за необикновен тип кръвен съсирек. Хората от време на време демонстрират съществени алергични реакции. Затова е добре да останете след имунизацията най-малко 15 минути в медицинския пункт. Така ще сте сигурни, че в случай че се появи алергична реакция, ще последва бърза здравна интервенция. Здравните управляващи се пробват да решат дали краткотрайното инфектиране на сърцето, което е допустимо да се появи при разнообразни типове инфекции, може да се счита за необичаен непряк резултат от РНК имунизациите като тези на " Пфайзер/Бионтех " и " Модерна ". Американските здравни специалисти към този момент не могат да кажат дали има такава връзка, защото наблюденията им са лимитирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР