Временна забрана на Китай за придобиването на компании, които са

...
Временна забрана на Китай за придобиването на компании, които са
Коментари Харесай

Евросъюзът скача срещу Китай по американски модел

Временна възбрана на Китай за придобиването на компании, които са обезценени или имат проблеми в бизнеса поради ковид, би трябвало да бъде наложена от Европейския съюз. Това съобщи ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер.

В изявление за вестник „ Велт ам Зонтаг “ той сподели, че поддържа налагане на сходно едногодишно ограничаване, до момента в който рецесията отмине. „ Виждаме, че китайски компании, частично благодарение на държавно финансиране, от ден на ден се пробват да изкупуват европейски компании, които са евтини за придобиване или имат стопански компликации “, разказа обстановката Вебер.

Според него Европа би трябвало да работи координирано и да се отбрани. По думите му, в бъдеще Китай ще бъде най-големият съперник на европейците в стопански, обществен и политически проект.

Председателят на групата на Европейската национална партия е на мнение, че Пекин съставлява властнически модел общество, което желае да разшири мощта си и да размени Съединените щати като водеща мощ. Според него, Европа би трябвало да приема Китай съществено и да покаже почитание към страната, само че на първо място би трябвало да остане бдителна.

Междувременно ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел прикани европейците " да поддържат нужната групова дисциплинираност " във връзка с Китай, който дефинира като " последователен противник в популяризирането на други модели на ръководство ".

Отношенията на Европейски Съюз с Китай са толкоз многообразни, че методът ни не може да бъде едностранен, означи Борел в обява във в. " Монд ".

Китай е сътрудник, с който Европейски Съюз споделя тясно свързани цели, сътрудник при договаряния, с който Европейски Съюз би трябвало да откри обективен баланс, стопански съперник в конкуренцията за софтуерно владичество и последователен противник в популяризирането на други модели на ръководство, показва Борел.

Изработването на общ европейски метод към страни - свръхсили в никакъв случай не е било лека задача и казусът с Китай не е изключение. Нещо повече, Китай не се колебае от време на време да се заиграва с тези различия. Несъмнено е обаче, че от нас, европейците, зависи да поддържаме нужната групова дисциплинираност, добавя той.

Борел отбелязва, че Европейски Съюз и Китай постоянно декларират решителност да предизвикват мултилатерализма и системата на Организация на обединените нации, само че имат друг метод към него, да вземем за пример за универсалността и неделимостта на човешките права, за Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право или за напрежението в Южнокитайско море.

Първият посланик на Европейски Съюз акцентира също другите подходи в киберсферата или позицията на Китай, фокусирана върху страната, за разлика от многонационалния метод на Европейски Съюз, основаващ се върху зачитането на главните права и свободи.

Промените в връзките сред Европейски Съюз и Китай се форсираха след появяването на ковид. В началото, когато китайските лечебни заведения бяха претрупани, Европейски Съюз без доста звук обезпечи забележителна помощ. По-късно, когато Европа се трансформира в епицентър на пандемията, Китай пращаше количества медицински средства, само че по този начин, че целия свят да научи за това, напомни Борел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР