Време е за ново начало. Така председателят на ДПС Мустафа

...
Време е за ново начало. Така председателят на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Карадайъ: Време е за ново начало

Време е за ново начало. Така ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ приключи декларацията във връзка началото на политическия сезон.

В нея той открои акцентите за идващите няколко месеца в работата на Народното събрание като  открои законите за КПКОНПИ, Плана за възобновяване и развиване, ограниченията за влизане в Шенген и еврозоната. По мотив измененията в Конституцията той съобщи, че те би трябвало да са през призмата на оценка на демокрацията през последните 33 години, в това число и на българския етнически модел, като отразяват условията на времето.   
-->
 Също по този начин  предупреди, че дейностите на ръководещите във връзка със сигурността се диктуват въз основа на визията на улицата за правдивост и това разрушава доверието.

Основната част от изявлението той посвети на локалните избори през призмата на решаването на проблемите на хората и препотвърждаване на уговорките, поети от Движение за права и свободи в предизборната акция.  

Той е безапелационен, че основната цел би трябвало да бъде обезпечаване на резистентен напредък, обезпечени обществени услуги и европейско качество на живот. Заяви, че би трябвало огромно мислене за националната стопанска система и че без резистентен напредък няма европейска интеграция.  

Ето и акцентите в изявлението на Карадайъ.

Трябва да се обезпечи сигурността на жителите на основата на растящите цени на главните потребителски артикули и ръководещите да се занимават с решаването на проблемите на хората. Действията на страната са постфактум. В такава обстановката логиката на политиката се диктува на основата на визията за правдивост на улицата. Това унищожава доверието на хората в страната и държавността. Има време да се поправи това, безапелационен е Карадайъ. Нужно е да проявим отговорността, която се изисква от нас, добави той.

Трябва да работим за решаването на проблемите на хората, целите им да в дневния ред на политиците. Така ще можем да изведем България от рецесията и да получим от Европа поддръжката, която ни се поставя като член на съюза, съобщи Карадайъ като подчертава на работата върху Шенген и еврозоната, с цел да бъде несъмнено общото ни бъдеще. Ние твърдо ще отстояваме това, сподели Карадайъ.

Спешно би трябвало да приемем законите по Плана за възобновяване и резистентност като стартираме със закона за КПКОНПИ, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Обществото продължава да е разграничено по доста въпроси, само че с открояващо се болшинство с поддръжка за Европейски Съюз и НАТО, безапелационен е той. Българите желаят демократична и финансово самостоятелна страна. Иска живот по европейски стандарти. Отговорността на ръководещите е най-голяма, тъй като те имат ресурса да осъществят това, като е въпрос на качества и потенциал да го осъществят, добави Карадайъ.

 Карадайъ сложи акцент в изявлението си и върху локалните избори.

Той напомни, че локалната власт е най-близко до хората и добави, че хората чакат стопански напредък, обезпечени обществени услуги и европейско качество на живот.

Крайно време е всички да осъзнаят, че е нужна национална стопанска система, тъй като без стопански напредък е невъзможна европейската ни интеграция. Трябва да предизвикваме за огромно мислене за осъществяване на капиталовите политики, които да подсигуряват стопански напредък и европейско качество на живот, претовареност и нови работни места, качествено обучение, обществена правдивост, непоклатимост и сигурност на жителите, развиване на районите, основаване на качествена среда за живот във всички обитаеми места.

По този метод Карадайъ препотвърди уговорките, които партията пое в предизборната акция за 49-тото национално заседание, свързани с понижаване на обедняването и постигане на европейските стандарти на живот.

Той подчертава и върху измененията в Конституцията като съобщи, че това е един от най-важните въпроси. Препоръча дебатите да са основа за оценка на достиженията на демокрацията за последните 33 години, в т ч и на българския етническия модел

Всяка смяна има смисъл единствено в случай че дава отговор на условията на времето и усъвършенства средата, метода и изискванията на живот, съобщи Карадайъ.

Той прикани призова за разсъдък и отговорност в дебатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР