Време е да спрем да възлагаме цялата отговорност на обмяната

...
Време е да спрем да възлагаме цялата отговорност на обмяната
Коментари Харесай

Причините да качваме килограми, които нямат общо с метаболизма

Време е да спрем да разпореждаме цялата отговорност на обмяната на веществата и да погледнем нещата такива, каквито са.

Клод Бушар, професор по физиология от Биомедицински научноизследователски център в Луизиана, е индетифицирал пет аргументи за покачването на тежестта, които нямат нищо общо с метаболизма.

Ниска мускулна маса

Колкото по-малко мускули имаме в тялото си, толкоз по-малка ще е скоростта на метаболизма ни. Така че, с изключение на на кардиото, би трябвало да наблегнем и на тренировки с тежести, които да изградят мускулната ни маса.

Не се храните

Правилно прочетохте. Малкото количество храна, което приемате забавя метаболизма. Когато стресирате организма постоянно с гладувания и строги диети, увеличавате склонността на тялото да складира мазнини и понижава способността да се употребяват за сила.

 Причините да качваме килограми, които нямат общо с метаболизма

Ниски равнища на тестостерона

Ниският тестостерон при дамите води до понижени енергийни равнища, ниско либидо и даже загуба на възприятие за богатство, също така повишава тежестта и понижава способността да тялото да натрупва мускулна маса. Освен това той е обвързван с опцията да изграждате мускули.

Имате проблем с хормона лептин

Както към този момент отбелязахме, с цел да сме в съвършена форма, би трябвало да нямаме проблем с хормоните, които управляват възприятието за задоволеност и за глада. Лептинът да вземем за пример, оказва помощ на контрола на апетита и на вярната работа на метаболизма. Или другояче казано, ниските равнища на този хормон водят до огладняване.

Имате инсулинова устойчивост

Ако упражнявате постоянно и се храните здравословно, само че по този начин и не успявате да сопите непотребните килограми, може да имате инсулинова устойчивост (невъзможността на организма да реагира на творби инсулин и да го използва). В резултат организмът не може да изгори поетите калории и ги съхранява под формата на мазнини.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР