Врелият душ продължава. КЕВР ни готви ново поскъпванеВъзможни са промени

...
Врелият душ продължава. КЕВР ни готви ново поскъпванеВъзможни са промени
Коментари Харесай

Врелият душ продължава. КЕВР ни готви ново поскъпване

Врелият душ продължава. КЕВР ни готви ново повишаване

Възможни са промени в цената на парното и след 1 юли, сподели шефът на регулатора Станислав Тодоров. Той посочи, че в случай че Данък добавена стойност на парно и топла вода бъде понижен на 9%, ще се понижи фрапантно и плануваното повишаване. Засега оповестеното повишаване на парното е приблизително с 39,26 на 100 от 1 юли, а на тока – със следно 3,3%.

Тепърва стартират диалозите сред КЕВР и сдруженията, поискали по-високи цени на топлинната сила - приблизително със 123% за страната. Във Велико Търново желаното нарастване е невъзможните 330%

По думите на Тодоров реалистичното искане на топлофикациите е трябвало да бъде по-ниско.От КЕВР настояват, че са намерили механизми, с които повишаването да не е толкоз шоково за жителите. Вероятно от 1 юли то ще е в размер на приблизително 39% за страната. Цените могат да станат и по-ниски, в случай че ставката падне.

Комисията позволява да има ценови корекции надолу или нагоре и след 1 юли, според от това по какъв начин вървят цените и доставките на природния газ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР