Вразличните страни по света крокетите се приготвят по най-разнообразни начини.

...
Вразличните страни по света крокетите се приготвят по най-разнообразни начини.
Коментари Харесай

Вкусна идея за обяд: Крокети с пушена пъстърва

Вразличните страни по света крокетите се подготвят по най-разнообразни способи. Родината на крокета, наименуван короке обаче е Япония. Там това е извънредно известна пържена закуска. Крокети се продават във всеки супермаркет или месарница, а на доста места има и специфични магазини. Правят се основно от картофи с някои други съставки като зеленчуци, (например лук и моркови) и може би по-малко от 5% месо (например свинско или говеждо).

Днес ще ви представим една лесна и извънредно бърза рецепта за крокети с пушена пъстърва , която можете да си приготвите вкъщи.

Необходими артикули:
1/2 ч.ч. безсолно мсало1 1/2 ч.ч. брашно1 1/2 ч.ч. прясно млякопрясно настъргано индийско орехче140 г пушена сьомгова пъстърва3 твърдо сварени яйца1 лимон, корасол и черен пипер2 ч.ч. галета Панко3 огромни яйцаолио за пържене
Начин на подготвяне:

За соса бешамел разтопете нарязаното на кубчета масло в касерола. Добавете 1/2 ч.ч. брашно и бъркайте в продължение на 5 минути, до момента в който то се запържи. След това последователно, на струйка, прибавете прясното мляко, при непрестанно безредие. Щом сместа стане гладка и стартират да се появяват балончета по повърхността, гответе 8 минути, при непрестанно безредие. Щом сместа се отделя от стените, дръпнете от огъня и прибавете сол. Разбъркайте и пресипете в купа. Щом сместа изстине, прехвърлете я в пош за еднократна приложимост.

Обелете и нарежете на късчета сварените яйца. Нарежете и филетата пушена пъстърва. Добавете ги в купата със сос Бешамел. Настържете индийско орехче и овкусете с малко сол и прясно надробен черен пипер. Разбъркайте.

В три дълбоки чинии сипете галета, 1 ч.ч. брашно и яйцата. Разбийте добре яйцата. Шприцовайте няколко крокети с дължина 10 см в чинията с брашното. Внимателно ги овалйте в него, като си помагате с вилица. След това ги прехвърлете в разрушените яйца и ги оваляйте. Накрая прехвърлете крокетите в галетата. Подредете покритите с панировка крокети в тавичка, постлана с хартия за печене. Поставете в ледник, с цел да се стегнат.

Загрейте 3-4 пръста олио до 180 градуса в тенджера. Пържете крокетите на порции за 1 минута, като ги обръщате. Извадете върху кухненска хартия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР