Връзката с вредните ни навици понякога е толкова силна, че

...
Връзката с вредните ни навици понякога е толкова силна, че
Коментари Харесай

Алтернативите и технологиите ни помагат да се преборим с вредните навици

Връзката с нездравословните ни привички от време на време е толкоз мощна, че като че ли напъните ни да се оправим с тях просто не са задоволителни. Напредването на технологиите и фирмите, които обръщат взор към концепцията за намаляването на вредата обаче ни демонстрират, че има светлина в тунела…

Добър сън за по-добър живот

В днешния забързан свят, изпълнен със стрес, казусът с недоспиването е постоянно срещан при доста хора. Физическото и менталното ни здраве, контролът над страстите ни и цялостната ни работливост са директно наранени от казуса. Причините, заради които постоянно не съумяваме да си вземем нужната доза сън, са най-различни: забързано всекидневие, стрес на работното място, фамилни проблеми, непрекъснатото облъчване от електронни устройства и екрани. За благополучие обаче модернизацията ни дава решения посредством новаторски технологии за следене на съня, които са единствено на един клик разстояние. Такива са множеството смарт телефон приложения, които наблюдават режима и качеството ни на сън. Подобни приложения могат да разпознават евентуални фактори, които ни пречат да спим пълноценно, и да ни дадат персонализирани решения и хрумвания по какъв начин да се оправим с недоспиването. Помагайки ни да разберем къде се корени той и осведомено да променим нашия режим, тези новаторски приложения усъвършенстват съня ни, с цел да може да сме по-енергични и сполучливи в всекидневието си.



Чаша вино или коктейл

Чаша вино след тежък работен ден или разхлаждащ мразовит коктейл в горещите летни вечери са станали съвсем неизменима част от нашето всекидневие. Факт е, че за доста това е обред, който оказва помощ в напрегнати моменти, само че не би трябвало да забравяме, че честата приложимост на алкохол може да навреди на нашето физическо и психологично здраве и на цялостното ни качество на живот. Не е загадка, че отказването от който и да е нездравословен табиет е сложен и нескончаем развой. Затова и тук най-умно е да подходим гладко, малко по малко. През последните години на пазара са появиха разнородни и налични безалкохолни други възможности на нашите обичани напитки. Благодарение на непрекъснато разрастващите се новаторски технологии към този момент можем да се любуваме на обичаната си бира в безалкохолен вид или на пивко вино с 0% алкохол, само че пък със същите усет, мирис и текстура. За почитателите на коктейлите също има решение – по този начин наречените моктейли, които имитират обичайни коктейли по усет и визия, без да съдържат алкохол. Те се оферират в съвсем всеки бар, а също и онлайн могат да бъдат открити разнородни предписания по какъв начин да си създадем моктейл по наш усет у дома. Ако желаеме да намалим нашата алкохолна консумация, към този момент има голям брой други възможности, които да ни оказват помощ да се оправим с нездравословния табиет. 



Цял ден пред екрана

Безспорен факт е, че в днешно време животът ни се върти към компютрите. Дали за благополучие или не, модерният човек непрекъснато е „ залепен “ за екрана. Електронните технологии ни оказват помощ на работното място, улесняват връзката ни с хората, доставят ни с потребна информация и ни развличат. Прекарвайки обаче толкоз доста време с телефона, на компютъра или пред тв приемника, ние рискуваме да се обездвижим. Залежаването или застояването в една поза часове наред без физическа интензивност е проблем, който лежи в основата на доста проблеми, един от които е затлъстяване.

За да избегнем това да се случи, има два разновидността: да се откажем изцяло от модерните технологии, което е невероятно в света, в който живеем през днешния ден, или да се възползваме оптимално от тях, трансформирайки ги в решение на казуса с обездвижването. Смарт часовниците да вземем за пример имат тъкмо такава функционалност. Те мерят разнообразни индикатори, свързани с нашето здраве като пулс и крачки, които вършим дневно. С помощта на тази информация смарт часовниците наблюдават какъв брой дейни сме и постоянно ни припомнят да се раздвижваме. По този метод те работят превантивно в битката с обездвижването, което ги прави извънредно потребни.

Пушенето, несъмнено, заема челно място измежду навиците, които се опитваме да менажираме по-успешно. Добрата вест за пълнолетните пушачи, както и за техните близки, е че на родния пазар има други възможности на стандартните цигари, които не горят тютюна, а го нагряват.  Цигареният пушек съдържа над 6000 субстанции, от които 100 са потвърдени канцерогени, също така има повече от половин трилион твърди частици, които човек вдишва с цигарения пушек. Всеки път, когато някой възпламени цигара, тези твърди частици се натрупват в тялото му. При бездимните други възможности, като IQOS, този развой е отстранен.  При използването на бездимната опция, която към този момент над 5 години е на родния пазар, има доста понижение на нездравословните субстанции в аерозола по отношение на цигарения пушек и при пълнолетните пушачи, които изцяло преминат към нея се следи 95 % по-ниско излагане на нездравословни субстанции. Това лято марката започва вълнуваща акция, която насочва светлините на прожекторите върху 4-ма консуматори, пълнолетни пушачи, които са спрели да пушат и са минали напълно към устройството за нагряване на същински тютюн. Може би към този момент сте видели акцията с Михаела, Йоанна, Антон и Стефани, тъй като е на билбордове из цялата срана. През персоналните им усещания и прекарвания, с истории за позитивната смяна, удоволствието да се усмихваш необятно, и изборът, който ти дава доста преимущества, марката споделя достоверните истории на своите консуматори. Намаляването на вредата от тютюнопушенето в живота на пълнолетните пушачите е допустимо.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР