Вратарят на Черна Гора – Милан Миятович, в което говори

...
Вратарят на Черна Гора – Милан Миятович, в което говори
Коментари Харесай

Милан Миятович: Знаех, че рано или късно успехите на Левски ще дойдат

Вратарят на Черна Гора – Милан Миятович, в което приказва за сегашния си тим в Саудитска Арабия, за идните мачове с България за Евро 2024 и направи ретроспекция на престоя си в Левски преди три години.

" Здравейте! Добре съм, разположен съм в Саудитска Арабия и се приготвям за подготовка. В момента играя за локалния Ал Адала. Преминах в този клуб през лятото, а до прехвърлянето ми се стигна, благодарние на моя сътрудник. Офертата, която ми предложиха, беше доста добра и нямаше по какъв начин да откажа. Знаехме, че ще бъде по-различно, само че взехме решение да подпишем за една година и да се опитам да оказа помощ на тима. Голямата цел е да се преборим за опазване на мястото ни в елита ", стартира черногорецът пред Българска национална телевизия. 

Колко време ти лиши да се адаптираш?

В началото ми беше доста тежко. Голямо въздействие оказаха температурите тук, тъй като климатът е друг. Трябваше ми много време, с цел да привикна. Буквало имаше моменти, в които животът стопира денем и едвам когато слънцето се скрие, хората стартират да правят своите действия. В първите мачове също ми беше мъчно, само че малко по малко се напаснах и с тима, и с ситуацията.

С какво е по-различен футболът в Саудитска Арабия с този в Европа? Преди това ти много дълго време играеше на Стария континент.

Мога да кажа, че разликите са най-вече от тактическо естество. В съпоставяне с Европа, тук тактиката изостава, само че все пак шампионатът е на високо равнище. Що се касае до самостоятелната класа – има доста положителни футболисти, а качества като експедитивност и физика са значими. Много футболисти от класа пристигнаха да играят тук. Това демонстрира, че развиването на футбола в Саудитска Арабия е налице, а качеството ще продължи да се покачва. Показателно е, че локален тим победи в Азиатската Шампионска лига.

Как одобри новината, че Кристиано Роналдо ще играе също в Саудитска Арабия? Съвсем скоро ти следва мач против него.

Беше доста прелестно, когато разбрах, че Роналдо ще пристигна да играе тук. На 4 април ни следва дуел против Ал Насър, нямам самообладание. Мачът ще е тъкмо след паузата за националните тимове. Разликата в класите е огромна, тъй като това е отбор с обичаи в Саудитска Арабия и неслучайно всяка година е измежду кандидатите за купата. Освен това, бюджетът на клуба е огромен. Знаем, че ще ни е мъчно, само че единствено можем да спечелим от едно положително показване против подобен тим.

Скоро предстоят и мачове с националният ти тим на Черна гора, ще срещнете и България на 24 март. Какви са упованията ти за този дуел? Вие ще бъдете посетители тук.

Можем да кажем, че в нашата група има два по-силни тима. Това са отборите на Сърбия и Унгария. Те ми се костват любимците за първото място. Въпреки това обаче считам, че и ние имаме късмет за нещо положително. Мисля, че нашият отбор и този на България се приближават като качество. Първият мач е тъкмо сред нас, а неведнъж той се оказва решителен. Ако стартираш добре, това може да ти даде самочувствие отсега нататък. Гостуването ни в България е основно, би трябвало да дадем всичко от себе си.

Мисля, че основен и за двата тима ще се окаже колективът. Смятам, че и в Черна гора, и в България няма някой изявен футболист, който да успее самичък да направи разликата. Съответно в случай че ние успеем дружно да се противопоставим на вашия тим, можем да си осигурим победа на старта.

Във вашия състав има доста опитни играчи – Стефан Савич, Стеван Йоветич. Опитът ли ще помогне повече на Черна гора?

Вероятно е, да. Опитът също може да се окаже основен. И двамата играят от години на високо равнище. Стефан Савич е един от значимите играчи на Атлетико Мадрид, до момента в който Стеван Йоветич сега е част от Херта и немския футбол. Би трябвало да оказват помощ с самостоятелни качества и с опит.

Ще бъде ли по-емоционално за теб, когато още веднъж дойдеш в България?

Да, за мен това посещение ще бъде по-емоционално, тъй като още веднъж ще дойда в България. С Левски изкарах прочут интервал от време, усещах се добре и ще се веселя още веднъж да посетя страната.

Остави доста положителни усещания в страната с Левски и почитателите те заобичаха. Следиш ли какво се случва при „ сините “ сега?

Следя какво се случва в Левски. Знам, че клубът беше и продължава да е в тежка обстановка. Феновете са главната движеща мощ, която оказва помощ на тима. Мисля, че малко по малко нещата ще се стабилизират. Време е клубът да се върне там, където е неговото място.

Тимът завоюва SESAME Купа на България през предишния сезон. Има ли прочут гняв в теб, че не бе част от този тим и не се радваше дружно с последователите на отбора?

Яд ме, че към този момент не бях в тима, когато отборът завоюва Купата на България. Знаех, че Левски е популярен клуб и рано или късно триумфите ще дойдат. Видях какво значи за почитателите и каква обич демонстрират на футболистите. Тъжно ми е, че не успяхме дружно да вдигнем трофей, само че се веселя за играчите и хората. Те го заслужават.

Какво би поискал или споделил на почитателите на Левски?

Да не престават да поддържат клуба си, да оказват помощ на тима и да го обичат, както до момента. Без тях може би Левски нямаше да е там, където е в този момент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР