Вратарят Дарси Кюмпер направи невероятните 46 спасявания и даде своя

...
Вратарят Дарси Кюмпер направи невероятните 46 спасявания и даде своя
Коментари Харесай

Лавината помете Пламъците в дербито на НХЛ

Вратарят Дарси Кюмпер направи невероятните 46 спасявания и даде своя решителен принос за успеха на изненадващия водач в НХЛ през сезона Колорадо с 3:0 вкъщи над Калгари. Колорадо има 89 точки на върха в цялата Лига, до момента в който Калгари също отвън много упования е на върха в Тихоокеанската дивизия със 79.

Това е четвърти мач през този сезон със суха мрежа за Кюмпер: „ Наистина съм късметлия да вардя на този страховит тим и да играя с тези огромни играчи пред мене. Всяка вечер те вършат мачовете много лесни за мене и дружно се забавляваме с успехите “.

Нейтън Маккинън вкара два гола за триумфа, а Мико Рантанен добави гол и асистенция. На другата врата Дан Владар избави 29 изстрела, а Флеймс претърпяха първа загбуа от три мача насам.

Maккинън даде преднина на Колорадо в 9:55 минута на първата третина, когато взе бекхенд-пас през центъра на Рантанен, влезе през лявата зона и вкара за 1:0 при числено предимство.

Маккинън заби и второто попадениe в 4-ата минута на третата част, което е негов 12-и гол в последните 13 срещи, откакто в първите 32 от постоянния сезон беше отбелязал 9. Рантанен вкара за 3:0 в 18:22 минута на третата част на празна врата.

Лос Анджелис Кингс също реализира победа с помощта на вратаря си Джонатан Куик, който избави 30 изстрела в своя мач номер 700 – в постоянното и спомагателното време, както и още при наказателните удари. И оказа помощ за триумфа с 3:2 след дузпи над Флорида Пантърс, които стопираха победната си серия на 5.

С днешното си достижение той става четвъртият вратар, роден в Съединени американски щати, който стига границата от 700 мача след тоталната легенда Джон Ванбийсбрук (882), Райън Милър (796) и Том Барасо (777).

Лос Анджелис влезе в мача след две следващи загуби, включително 0:5 от Сан Хосе Шаркс. За тях обаме през днешния ден вкараха Расмус Купари и Мартин Фърк, а при дузпите точни бяха Адриан Кемпе при третия удар и Тревър Муур при петия.

В техните редици поради травми липсваха Виктор Арвидсон, Дъстин Браун, Дрю Дъфти и Майки Андерсън.

За Флорида Пантърс, които са 2-и в Източната конференция след Каролина, се разписаха Eeту Луостаринен и Брандън Монтур. Лос Анджелис усили точките си на 74 и се приближи на 5 от водача в Тихоокеанската дивизия Калгари.

Изненадващо Торонто отстъпи с 2:5 на собствен лед на намиращия се на дъното в тяхната Атлантическа дивизия тим на Бъфало. „ Кленовите листа “ пропуснаха да се приближат до Тампа Бей, катоимат 79 точки на 3-ата позиция, изоставайки на 3 от тима пред тях. Бъфало е 6-и с 48 на цели 7 след Детройт.

Вини Хиностроца вкара два гола и подаде за още един в „ Класиката Тим Хортънс “ – шестият мач сред двата тима, който се играе навън. Хиностроца направи 3:2 в 5:16 минута на третата част, влизайки от лявата зона. Острият му изстрел мина сред вратаря Петер Мразек и гредата, изненадващо за мнозина.

Пейтън Кребс вкара два пъти за спечелилите, Тейдж Томпсън добави гол и пас. А вратарят им Крейг Андерсън избави 34 изстрела за четвъртата победа на тима в последните 6 мача.

Остън Матюс също вкара за Торонто, което беше негов 45-и гол през сезона и той остава водач при стрелците в НХЛ.

Тампа Бей събра 82 точки и подгони Флорида, които са с 4 пред тях на върха в Атлантическата дивизия, откакто победи Ванкувър с 2:1. Руският вратар на спечелилите Андрей Василевски избави 45 удара към вратата си. След като бяха съкрушени с 1:4 от Едмънтън, през днешния ден играчите от Юга стигнаха до триумфа с точните попадения на Виктор Хедман и Рос Колтън. Хедман откри още в 3:26 минута на мача, откакто видя, че вратарят Татчър Демко не е на мястото си, излязъл да се намеси при рикошет. Колтън вкара в 5:06 минута, откакто Кори Пери открадна шайбата и му подаде. Още преди да изтече първата третина можеше да стане и 3:0, само че попадението на Стив Стамкос беше анулирано поради засада.

Важна победа в устрема си да стигнат до елиминациите реализираха играчите на Уинипег Джетс – 4:3 над Сейнт Луис след продължения. Пиер-Люк Дюбоа обезпечи триумфа на домакините с прецизен изстрел в 2:25 минута на продължението. Дюбоа вкара от дясната зона, откакто направи двойно подаване и беше изведен от Николай Елерс.

Въпреки провалянето, Сейнт Луис остава на 2-о място в Централната дивизия със 76 точки, до момента в който Уинипег е с 64 в същия поток.

Сейнт Луис повеждаха с 1:0 и 2:1, само че най-после трябваше да изравняват за 3:3 посредством Брейдън шен в 7:33 минута на третия интервал. За домакините точни бяха Елерс, капитанът Майк Шийфеле и Кайл Конър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР