Връщат полигона за кандидат-шофьорите близо 30 години, след като задължителният

...
Връщат полигона за кандидат-шофьорите близо 30 години, след като задължителният
Коментари Харесай

"Гърбица" и "змиорка": Репортерът Емил Митев показа в ефир част от елементи на полигон

Връщат полигона за кандидат-шофьорите близо 30 години, откакто наложителният детайл беше отстранен от изпитите. Транспортният министър заяви, че стартират изследвания за внедряването в стратегиите за образование.

Репортерът на bTV Емил Митев се качи в образователен автомобил – много години след вземането на брошура, с цел да покаже част от детайлите на полигона.

Той мина на полусъединител през по този начин наречената гърбица – постепенно и леко, достигайки високата ѝ част, където се стопира, а по-късно леко и постепенно още веднъж се пуска надолу. След това той направи спонтанна „ змиорка “.

Въпреки че колата на Емил Митев изгасна при изпълняването на втория детайл, зам.-предсдедателят на СБА Малинка Бондаренко разяснява, че той се е справил доста добре и надали ще бъде разкъсан за това.

Според нея изпълняването на този детайл е отживялост и го има единствено в приложните надпревари.

„ В реалност в цяла Европа има такива полигони, водачите се учат на тях. Но на тези полигони се образоват към този момент водачи с шофьорска брошура. Това е двустепенно образование “, изясни Малинка Бондаренко.

По думите ѝ концепцията на транспортния министър не е обсъждана с сектора. Тя е безапелационна, че полигоните не са за базови умения, а за надграждане. Елементите от полигоните съществуват и в този момент и се вършат само че в действителни условия и на образователни площадки.

„ Най-важното за водачите е да се научат да ценят живота си и живота на другите “, означи Малинка Бондаренко.

„ За да се направи един полигон, не са нужни стотици левове, а милиони – за самата настилка, мястото, имота. Във Варна сега има единствено един полигон “, уточни Трендафил Михайлов, автоинструктор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР