Връщането на хартиената бюлетина в изборния процес, заедно с машините

...
Връщането на хартиената бюлетина в изборния процес, заедно с машините
Коментари Харесай

ПП и БСП отново се хванаха за гушите. Коя е ябълката на раздора?

Връщането на хартиената бюлетина в изборния развой, дружно с машините за гласоподаване, се оказва доста сериозен детайл на напрежение сред БСП  и " Продължаваме промяната ". Политическа партия са извънредно подразнени от гласуваните на първо четене промени в Изборния кодекс.

" Беше безсрамно това, което се случи с хартиените бюлетини. Най-големите печеливши от връщането на хартиените бюлетини са ГЕРБ и Движение за права и свободи, кой е излъгал Българска социалистическа партия, че могат да завоюват нещо от това, не знам ", съобщи пред НоваНюз депутатът от Политическа партия Иван Христанов.
-->
Ако получим третия мандат, ще поканим Политическа партия на диалози. Не може хартиената бюлетина да бъде разграничителната линия за това ще има ли държавно управление, разгласи преди този момент Вяра Емилова от Българска социалистическа партия.

По думите ѝ Българска социалистическа партия към този момент е внесла предлагането за смесено гласоподаване. " Ние не отхвърляме машинното гласоподаване. Около 600 000 жители не гласоподаваха поради усложнения при гласуването с машина. Затова ние предприехме стъпка в тенденция да упражнят право на глас всички жители. Машинното гласоподаване изигра своята роля - разкриха се схеми за пазаруване на гласове и операции ", съобщи Емилова.

Относно бюджетния въпрос Христанов бе безапелационен. " Служебното министерство на финансите стъпва на извънредно несъответстваща макроикономическа прогноза, която ГЕРБ поддържа. Целта е да се сътвори чувство за апокалипсис, само че подобен няма. Ще се въздържаме от искане на оставки на служебните министри, само че ще пожелаваме отговори ", закани се някогашният зам.-министър на земеделието.

Според него Велкова би трябвало да отговори дали се плануват пари за самолети " Грипен ". " По време на диалозите ГЕРБ се страна деструктивно. " Не видяхме кой знае какъв брой принос по тематиките, Добрев и Атанасова си играха на положително и неприятно ченге. Имаме спор в метода на основаване на бюджет. Този на ГЕРБ е прекомерно закостенял, до момента в който този на Василев сочи да гледаме цифрите, както ще бъдат. Данните за предходната година и за първите 6 месеца на тази са позитивни, няма по какъв начин да избягаме от тях ", акцентира той.

По думите му евроатлантическите тематики са били вкарани в Народно събрание, с цел да основат усещането, че Политическа партия и ГЕРБ могат да намерят общ език. " Не можем да си затворим очите за корупцията. несъмнено, ще си приказваме с тях за 16-те политики. Бихме ги подкрепили за техните оздравителни процеси. Изключително тежко е да защитаваш публични ползи, нарушени със стотици милиони и да не знаеш дали институциите, които би трябвало да ти оказват помощ, ще бъдат там ", показа Христанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР