Връщането на хартиената бюлетина е връщане към европейската практика, заяви

...
Връщането на хартиената бюлетина е връщане към европейската практика, заяви
Коментари Харесай

Румен Гечев обясни защо не гласуват част от българите

Връщането на хартиената бюлетина е връщане към европейската процедура, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев пред телевизия НоваНюз. Той подсети, че в Европа и света се употребява същата процедура.

Част от българите не гласоподават, тъй като се тормозят от машините, а загубата на гласове се дължи на това, че хората не могат да гласоподават и с хартия, счита Гечев.
-->
Той няма терзание, че президентът Румен Радев ще наложи несъгласие върху решението на Народното събрание, а очевидното болшинство няма по какъв начин да бъде променено.

Според него най-вероятно ще има държавно управление - сигнал за което е, че служебния кабинет не внася план на бюджета. Гечев е на мнение, че е по-вероятно да се сформира кабинет с трети опит, който няма да е съдружен, а кабинет с плаващо болшинство, което ще поддържа съответни промени, авансово съгласувани. Според него Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в състава на държавното управление, в случай че има такава опция. Също по този начин разясни, че партията няма проблем да бъде и съпротива.

По негово мнение депутатите, които са дали своят вот против договорката за F-16 и срещу изпращане на военна помощ за Украйна са желали да защитят ползите на България.

„ Договорът е позорен и рисков за бюджета на България ”, сподели той във връзка закупуването на изтребителите  и изясни, че поради това от Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР