Връща се безпокойството за ново забавяне на веригите на доставки

...
Връща се безпокойството за ново забавяне на веригите на доставки
Коментари Харесай

По-скъпо и по-бавно - нашествията на хусите в Червено море върнаха тревогите за веригите на доставки

Връща се безпокойството за ново закъснение на веригите на доставки в международната търговия. Двете офанзиви против товарни кораби от хусите в Червено море, вследствие на ескалацията на спора сред Израел и Хамас, направиха маршрута през Суецкия канал доста по-опасен. Най-големите играчи в промишлеността като датската Maersk или MSC увериха, че ще " преустановят " прекосяването си през този регион и ще заобиколят нос Добра вяра през Южна Африка, с цел да транспортират артикули от Азия, написа. 

" Това значи, че маршрутът ще бъде повишен с към 15 или 20 дни, според от точката на потегляне на кораба ", сподели координаторът на Азиатско-тихоокеанската работна група на Клуба на експортьорите на Испания Рамон Гаскон.

Трябва да се означи, че сред 25% и 30% от международната търговия преминава през Суецкия канал и той към този момент претърпя рецесия през март 2021 година, когато контейнеровозът Ever Given заседна, което държеше международната търговия дни наред в напрежение, замразявайки над 10 милиарда $ търговия дневно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР