Връчването само на една корона за най-добра кулинарна дестинация в

...
Връчването само на една корона за най-добра кулинарна дестинация в
Коментари Харесай

Италиански град оглави класацията за топ кулинарна дестинация на 2023

Връчването единствено на една корона за най-хубава кулинарна дестинация в света е противоречив въпрос. Независимо дали приказваме за заведения за хранене със звезди " Мишлен ", за кулинарно разсипничество, или районни изкушения, светът просто има прекалено много дестинации за вкусна храна от най-голям клас, с цел да може да бъде бележит единствено един град.

Но това не пречи на уеб страницата за онлайн ревюта TripAdvisor да изготви собствен лист с най-хубавите кулинарни дестинации в света за 2023 година В секцията „ Изборът на пътешествениците: най-хубавото от най-хубавото “ TripAdvisor класира дестинациите въз основа на количеството и качеството на прегледите през последните 12 месеца.

И по този начин, съгласно TripAdvisor най-хубавата кулинарна дестинация за 2023 е... Рим! Италианската столица е сигурен залог за гастрономически изкушения - от яхнии от волски опашки и пържен артишок до прясна паста и семифредо. Рим е несметен на улична храна, дребни ресторантчета, наречени тратория, и на висок клас кулинария, тъй че във Вечния град има по нещо извънредно за всеки. Освен това в този лист влизат още два италианска града, които оферират най-хубавото от своята кулинарна просвета – това са Флоренция и Неапол.

Втори в листата е гръцкият остров Крит, а трети е Ханой във Виетнам. В Съединени американски щати първото място за кулинарна дестинация заема Ню Орлиънс със своя вселенски микс от култури и бленд от усети.

La plage Casadelmar в Порто-Векио е сред перлите на Корсика. Това райско кътче се намира наоколо до плажовете, напомнящи ни на Карибските острови. Финият, алените скалисти формирания са естествената добавена стойност на този хотел, който - с изключение на комфорт - осигурява гурме кухня, успокоение и разкош. Неговият спа център и ресторант с панорама към лазурното

Ето кои са 10-те най-хубави кулинарни дестинации за 2023 година съгласно TripAdvisor:

1. Рим, Италия

2. Крит, Гърция

3. Ханой, Виетнам

4. Флоренция, Италия

5. Париж, Франция

6. Барселона, Испания

7. Лисабон, Португалия

8. Неапол, Италия

9. Ню Орлиънс, Съединени американски щати

10. Ямайка

Освен Рим, Неапол и Флоренция, доста пътешественици, фенове на положителната храна, показват, че са хапвали вкусно и запаметяващо се и в други италиански градове: Болоня, Венеция, Верона...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР