Впрочем, те постоянно преследват една цел. Понеже съвременните глобалисти са

...
Впрочем, те постоянно преследват една цел. Понеже съвременните глобалисти са
Коментари Харесай

Няма да ни изключат от SWIFT. Но ще въведат санкции срещу най-големите банки. Провал ли е това за Греф?

Впрочем, те непрекъснато преследват една цел. Понеже актуалните глобалисти са банкстери, то те много ловко играят на борсата.

Подметнаха информацията за “адските санкции” - съветският пазар падна, те са заложили на намаляване. Подметнаха информацията, че няма да ни изключат от СУИФТ - акциите скочиха, може да са заложили на повишение. И да са спечелили милиарди долари за най-кратки периоди.

Впрочем, в този момент това е единствено прелестно допълнение. Основната цел е да напомпат Русия. Появилата се информация е много забавна. Ако се приказва в резюме, то глобалистите носят следната теза: “Няма да ви изключим от SWIFT, само че ще въведем наказания против най-големите банки (в случай на “агресия” против Украйна, което в действителност значи всеки фиктивен повод).

Преди няколко дни глобалистите към този момент “пуснаха” информация в пресата. Така американските сенатори предложиха да се изберат три финансови институции от следния лист: ВЕБ.РФ, РФПИ, “Сбербанк”, ВТБ, “Газпромбанк”, МКБ, “Алфа-банк”, “Росселхозбанк”, “Откритие”, “Промсвязбанк”, “Совкомбанк” и “Транскапиталбанк”.

Според нас действително може да става дума за РФПИ, “Сбербанк”, ВТБ, “Газпромбанк” и “Откритие”. Тези структури се управляват директно от страната. Освен това в редица от тях отпред се намират систематични либерали. Държавната “Промсвязбанк” не се преглежда, тъй като срещу нея към този момент така и така работят наказания и даже изключването от валутни разплащания няма да бъде мъчително.

Тоест, глобалистите “поздравяват” Набиулина ( “Откритие”), Греф ( “Сбербанк”), Костин (ВТБ), Дмитриев (РФПИ). Що се отнася до “Газпромбанк”, това по-скоро е предизвестие за “Газпром”.

Така глобалистите желаят систематичните либерали да се засилват и да повлияят на съветската политика. А точно да нанесат удар по държавниците.

За благополучие глобалистите нямат на практика никакво въздействие върху нашата външна и вътрешна политика. Владимир Путин приключи процеса на придобиване на политически (2003-2012) и геополитически (2007-2014 г.) суверенитет на Русия. Но с стопанската система, уви, ситуацията е към момента комплицирано.

Отделно ще се спрем на “Сбербанк”, тъй като това е най-голямата банка на страната. Сега пред банката, която с право може да се назова наше национално благосъстояние (дори при настоящето му положение), е надвиснала действителна опасност от наказания. Акциите на “Сбербанк” се срутват.

От началото на годината към този момент са изгубили 15,4%. От това официално беднее и страната, тъй като контролният пакет на “Сбербанк” е приписан на Фонда за национално богатство, чийто номинален размер се редуцира дружно с рухването на котировките на държавната банка.

Но за какво това стана допустимо? Отговорът е елементарен. 44,37% от акциите на “Сбербанк” принадлежат на чужденци. Предимно това са американски и английски хедж-фондове, намиращи се под контрола на глобалистите.

Герман Греф направи всичко, с цел да даде забележителна част от акциите (практически половината) на чужденци. Това е същински дан в интерес на западните структури, нали “Сбербанк” заплаща луксозни дивиденти.

Така през 2021 година се чака дивидентите на “Сбербанк” да възлизат на 27 рубли на акция. Тоест към 266 милиарда рубли ще отидат в чужбина, които ще бъдат обменени за задгранична валута (3,5 милиарда $ по настоящия обменен курс). Това е директно приключване на капитал. Толкова е ясно и явно, че даже не е нужно да се мисли.

Не е ясно на какво е разчитал Греф. “Сбербанк” към този момент губи позиции на интернационалния пазар, разпродавайки активите си в Европа. Можете да забравите за разширението на нашата финансова институция. Сега има срив на котировките на банката, през идващите шест месеца ще бъдат изплатени рекордни дивиденти, забележителна част от които ще отидат в чужбина.

Правителството би трябвало незабавно да реши казуса със “Сбербанк”. Но е прекомерно мъчно да се стигне до Греф.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР