Впръсквайте в носа солена вода и спрете временно млечните продуктиВместо

...
Впръсквайте в носа солена вода и спрете временно млечните продуктиВместо
Коментари Харесай

Д-р Василка Юрукова: Синузитът продължава един месец

Впръсквайте в носа солена вода и спрете краткотрайно млечните артикули

Вместо с антибиотици, може да се лекува с естествени средства

В човешкия организъм има четири чифта синуси – полуотворени кухини, цялостни с въздух. Те са фронтални (челни), максиларни (зад бузите), етмоидални (между очите) и сфеноидални (навътре, зад етмоидалните).

Синузитът - възпалението на синусите от зараза или алергия - води до затварянето на тези кухини и натрупването на секрет, който не може да излезе на открито, изяснява доктор Василка Юрукова, експерт по вътрешни заболявания, хомеопатия, Шуслерова терапия, диагностика по Фол и натуропатия с над 20-годишен опит. Острият синузит постоянно се развива след настинката и трае до 4 седмици. Протича с болежка или тежест в лицето, запушен нос, приключване на секрет от носа. Може да има и температура, кашлица, неприятен мирис от устата или болежка в зъбите.

В изискванията на възходяща бактериална устойчивост към съществуващите антибиотици, хомеопатията предлага бързо настоящо, ефикасно и безвредно лекуване при синузит, което в допълнение подтиква имунната система, твърди доктор Юрукова. То включва дренаж на синусите, изцеление на инфекцията и профилактика на рецидивите. Хомеопатията има потвърден резултат при синузит, само че не трябва да се ползва самолечение и лекарят е този, който би трябвало да предпише точния препарат, вярната доза и скица за банкет. Лекарствата при синузит от време на време се дефинират от това кой тъкмо синус е обиден.

Специалистът ще назначи разнообразни средства при първи признаци на рецидивиращ синузит, болежка в основата на носа и запушен нос без никакъв секрет, или назад - при начало с изобилен блудкав секрет, подути и зачервени очи и нос, и мощно главоболие. За понижаване на риска от гнойни инфекции при синузит със мощни болки в челото, които се успокояват от стопляне и са съпроводени с обособяване на течен жълт секрет, се предписват други препарати. Има и такива, които оказват помощ да се втечнят гъстите гнойни тайни и да отпушат синусите.

За по-лесното втечняване на секретите и понижаване на спомагателното слузообразуване, доктор Юрукова предлага потреблението няколко пъти на ден на спрей с морска вода, пиенето на 2-3 литра вода на ден и краткотрайно прекъсване на млечните артикули, които предизвикат образуването на слуз в организма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР